Χτες στην Πάτρα:
Μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δέχεται λεκτικές αποδοκιμασίες σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη.
Αποτέλεσμα: Δεκάδες ανακοινώσεις κυβερνητικών και όχι μόνο στελεχών. Πηχυαίου τίτλοι για «επίθεση στη Δημοκρατία». Viral βίντεο με δάκρυα και «δεν θα μας φιμώσουν». Χιλιάδες likes, shares, σχόλια, τηλεοπτικά πάνελ
Χτες επίσης η Σοφία Καλογήρου, πρώην προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, δημοσιεύει φωτογραφία του γιου της Βασίλη από τις τελευταίες του χαρούμενες μέρες και γράφει: «Πριν την επιστροφή μας στη Λάρισα… πριν την αρπαγή του γιου μου και μετέπειτα το μαρτύριο και τη δολοφονία του».
Μια μάνα που έχασε το παιδί της σε συνθήκες που η ίδια η εισαγγελική έρευνα έκλεισε ως «ατύχημα», ενώ η οικογένεια φωνάζει για εγκληματική ενέργεια εδώ και 11 μήνες. Αποτέλεσμα: Σιωπή.
Μερικές αναπαραγωγές σε μικρά sites, ελάχιστα posts στο Χ, καμία αντίδραση από βουλευτές, υπουργούς, «υπερασπιστές της Δημοκρατίας».
Ούτε μια ανάρτηση συμπαράστασης από αυτούς που έκλαιγαν για τις «φωνές» στην Πάτρα.
Την ίδια μέρα, λοιπόν, μάθαμε ακριβώς πώς λειτουργεί η «Δημοκρατία» τους:
➤ Αν είσαι βουλευτής της εξουσίας και σου φωνάξουν «ντροπή», γίνεται εθνικό ζήτημα.
➤ Αν είσαι χαροκαμένη μάνα και πρώην ανώτατη δικαστικός και φωνάζεις «δολοφόνησαν το παιδί μου», είσαι απλώς… θόρυβος.
Δεν χρειαζόμαστε άλλη απόδειξη.
Η Δημοκρατία τους έχει δύο ταχύτητες:
μία για τους δικούς τους, και μία για τους υπόλοιπους – που συνήθως είναι σιωπηλή.

Αφήστε μια απάντηση