Οργιο κερδοσκοπίας

“Τα συμφέροντα του πετρελαίου στην Ελλάδα -όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου- είναι μεγάλα και συνήθως κυρίαρχα. Η αγορά ελέγχεται από λίγους, οι οποίοι λειτουργούν και ως εισπράκτορες του Δημοσίου με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Ετσι παραμένουν στο απυρόβλητο, καθώς γνωρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους είδη πρώτης ανάγκης. Πέρα από τη θέρμανση το χειμώνα που συνιστά ανελαστική δαπάνη, οι Ελληνες καταναλωτές πιο εύκολα κόβουν το ψωμί, παρά τη βενζίνη. Οπότε η δουλειά του «συστήματος» γίνεται ευκολότερη”, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

Οι «λίγοι» που «ελέγχουν την αγορά», όπως γράφει η εφημερίδα, είναι ο αφρός της Ελληνικής πλουτοκρατίας.
Στην κατοχή αυτών των καπιταλιστών βρίσκονται οι εταιρίες πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια.
Οσες διαπιστώσεις και να κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης που είπε εχτές ότι είναι «αδικαιολόγητες αυξήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα καύσιμα», αυτοί θα εξακολουθούν να κερδοσκοπούν στον ένα ή στον άλλο βαθμό.
Αυτοί οι κεφαλαιοκράτες είναι οι πυλώνες του συστήματος και αυτούς δεν τους «ακουμπάν» ούτε «υπουργικές αποφάσεις» ούτε νόμοι.

Γι’ αυτό βλέπουμε το εξωφρενικό ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου (τύπου μπρεντ) να έχει κατρακυλήσει κάτω από 40 δολάρια το βαρέλι εμείς να πληρώνουμε 89,5 λεπτά το λίτρο την βενζίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *