Αλλη μια μπατσάδικη κτηνωδία

Τα μπατσογούρουνα που σταβλίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα είναι γνωστά για το «θεάρεστο» έργο τους με προτίμηση θύματα μετανάστες.

Οι λεγεωνάριοι του Μαρκογιαννάκη αυτή την φορά εκτόνωσαν τα βάρβαρα ένστικτα του στο κορμί ενός Αφγανού μετανάστη.

Ένα 20χρονο παιδί που αναγκάστηκα ξενιτεύτηκε απ’ την πατρίδα του για να πουλάει εδώ για ένα κομμάτι ψωμί την εργατική του δύναμη, δουλεύοντας στις οικοδομές, ανασφάλιστος, τις περισσότερες φορές, με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς δικαιώματα.

Ο νεαρός μετανάστης, λίγη ώρα πριν τον συλλάβουν, είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να βοηθήσει, ως μεταφραστής, έναν ομοεθνή του που δε γνώριζε καθόλου ελληνικά.
Ο νεαρός Αφγανός, επειδή μιλά την ελληνική γλώσσα, σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκεται κοντά σε άλλους συμπατριώτες του που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και ειδικά στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Μετά την αποχώρησή του από το αστυνομικό τμήμα, τον ακολούθησαν οι μπάτσοι για να του κάνουν, υποτίθεται, έλεγχο.
Αν και ο Αφγανός είχε μαζί του όλα τα έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι βρισκόταν νόμιμα στην χώρα μας, τον οδήγησαν πάλι στην μπασκηναρία όπου τον τουλούμιασαν στο ξύλο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Να δούμε τι δήλωσε ο ίδιος:

«Πηγαίνω όταν συλλαμβάνουν Αφγανούς και τους βοηθώ στη μετάφραση. Γι’ αυτό είχα πάει και την Τρίτη το απόγευμα. Επειτα πήγα στην πλατεία. Καθόμουν με άλλους δύο συμπατριώτες μου, όταν τρεις αστυνομικοί μας ζήτησαν τα χαρτιά μας. Τους τα δώσαμε. Μόνο σε μένα είπαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα και συμφώνησα. Πήγαν να μου φορέσουν χειροπέδες και τους εξήγησα ότι δε χρειάζεται, ότι θα τους ακολουθήσω με τη θέλησή μου. Τους είπα, μάλιστα, ότι πριν λίγο ήμουν εκεί και θα έρθω μαζί σας. Αυτοί με ανάγκασαν βίαια και με φωνές να πάω μαζί τους. Μόλις φτάσαμε στο τμήμα, με έβαλαν σε ένα μικρό κελί και ένας από αυτούς μου είπε “το παίζεις μάγκας εσύ;” και μου χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο. Μετά δε θυμάμαι».

Τι να σχολιάσουμε; Οι μπάτσοι έχουν ξεσαλώσει και απολαμβάνουν την ιδιότυπη ασυλία που έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *