Η Αμερική στην επί Ομπάμα εποχή

«Εκατομμύρια δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και φαίνεται πως μόνο μια “δημογραφική ομάδα” παραμένει συνεπής προς τους οφειλέτες της στις ΗΠΑ: οι νεκροί.

Δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της εταιρείας DCM Services εδώ στη Μινεάπολη, τηλεφωνούν καθημερινά στους συγγενείς πολιτών που προσφάτως αποχώρησαν από τα εγκόσμια και τους ρωτούν ευγενικά μήπως θα ήθελαν να ρυθμίσουν τα χρέη, την πιστωτική κάρτα του αγαπημένου τους που απεβίωσε ή να πληρώσουν τον τελευταίο λογαριασμό του στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (…)

Οι νεκροί είναι ο νέος στόχος για τις εταιρείες αποπληρωμής χρεών και μάλιστα πρόκειται για το ποιο υγιές κομμάτι του κλάδου. Οι υπάλληλοι αυτών των εταιρειών μάς λένε ότι οι ζωντανοί είναι τόσο χρεωμένοι και τόσο φοβισμένοι που πλέον δεν αντιδρούν και πληρώνουν ό,τι τους έχει ζητηθεί. Η βιομηχανία συλλογής χρεών από νεκρούς, επεκτείνεται συνεχώς (…)

“Θέλουμε οι νεκροί να αναπαυθούν εν ειρήνη, γνωρίζοντας ότι οι υποχρεώσεις τους έχουν καλυφθεί” εξηγεί ο Κόκλιν Γκίνσμπεργκ, στέλεχος εταιρείας συλλογής χρεών»

Το παραπάνω δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα “The New York Times”.
Η Αμερική στην επί Ομπάμα εποχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *