Ανούσιες αντιπαραθέσεις


Παρακολουθήσαμε την αντιπαράθεση που είχαν στην βουλή για την οικονομία Καραμανλής-Παπανδρέου.
Ανούσιες κόντρες, χιλιοειπωμένες εκφράσεις και από τους δυο, βαρύγδουπη φρασεολογία για δημιουργία εντυπώσεων.
«Εάν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιληφθεί την ανάγκη εθνικής συνεννόησης οφείλει να το αποδείξει», μας είπε ο Καραμανλής, «όπως πάντα υπεκφεύγετε κ. Πρωθυπουργέ», απάντησε ο Παπανδρέου».

Για την ταμπακέρα κουβέντα. Όταν οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι έμποροι όπλων και ο .. λοιπός «καλός κόσμος» συνεχίζουν ακάθεκτοι την αφαίμαξη του ελληνικού λαού, αυτοί καταναλώνονται σε αερολογίες.

Αλλωστε δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά αφού επιδιώκουν να παραπλανούν την … πλέμπα. Χτες η γραφίδα των καπιταλιστών δια χειρός Πρετεντεράκου το είπε πεντακάθαρα στο «Βήμα»: «Η συνεννόηση είναι εφικτή (…) Στα μέτρα και στις πολιτικές που προκρίνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πολιτική ή ιδεολογική διαφορά».
Χρειάζεται όμως και το κοινοβούλιο τους να δίνουν την παράσταση τους οι αστοί πολιτικοί.

Όταν μόλις τον Φλεβάρη έδωσαν στους μεγαλοεργολάβους περίπου 8 δις ευρώ, όταν οι έμποροι όπλων τρίβουν τα χέρια τους με την καινούργια αρπαχτή που θα κάνουν από τα 5 δις των νέων εξοπλισμών, όταν οι τραπεζίτες εξακολουθούν να θησαυρίζουν (Η «Αλφα» ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πάνω από 500 εκατομμύρια για το 2008, η«Μαρφίν» στα 400 εκατομμύρια τα δικά της καθαρά κέρδη, η «Εurobank» του Λάτση ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2008: Καθαρά κέρδη 652 εκατομμύρια! Και αυτό μέσα στη χρονιά, το 2008, που σφραγίστηκε από την έναρξη της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης), οι αστοί πολιτικάντηδες εξακολουθούν να ζητούν θυσίες απ’ τον λαό για να ξεπεραστεί η «κρίση».

Και μπορεί ο Παπανδρέου να άσκησε κριτική στην κυβέρνηση «για την ανεργία που δεν μειώνεται, για την ακρίβεια που δεν υποχωρεί» δεν είπε λέξη όμως το τι θα κάνει ο ίδιος, αν ρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, για να περιορίσει την ασυδοσία των καπιταλιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *