Τα καλόπαιδα των “Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων”


«Είναι ένα κορίτσι που κοιμάται στους δρόμους και μια ομάδα ανθρώπων στους δρόμους αποφάσισε να βγάλει λεφτά απ’ αυτό. Την πήγαν σε ένα άνδρα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Της έδωσαν ένα αμερικάνικο δολάριο και το μικρό κορίτσι ήταν χαρούμενο που είδε τα λεφτά. Ηταν δυο η ώρα την νύχτα. Ο άνδρας την πήρε και την βίασε. Το πρωί το κορίτσι δεν μπορούσε να περπατήσει».

(Μαρτυρία μικρού αγοριού από την Αϊτη)

«Οι εργαζόμενοι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων φέρνουν αρκετά νεαρά κορίτσια στο οικοτροφείο, όπου μαθαίνουν γράμματα. Οι δάσκαλοι τους κακοποιούν σεξουαλικά τα κορίτσια και ορισμένα απ’ αυτά μένουν έγκυες»

(μαρτυρία νεαρού κοριτσιού από το βόρειο Σουδάν)

«Το πεδίο έρευνας μας αποκάλυψε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που σχετίζονται με ένα σύνολο 23 ανθρωπιστικών ειρηνευτικών οργανώσεων. Αυτές περιλαμβάνουν αστικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως αυτές που μοιράζουν φαγητό και διατροφική βοήθεια, υπηρεσίες περίθαλψης, στέγασης και υπηρεσίες διαβίωσης, καθώς και στρατιωτικές υπηρεσίες που παρέχουν ειρηνευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφάλειας. Τα στρατεύματα που σχετίζονται με το Τμήμα Ερευνητικών Δράσεων του ΟΗΕ εντοπίστηκαν ως μια ιδιαίτερη πηγή κακοποιήσεων στο πεδίο έρευνας μας, ιδιαίτερα στην Αϊτη και την Ακτή Ελεφαντοστού».

Αποσπάσματα από την 37σέλιδη έκθεση της οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά».

Αφιερωμένο σε όσους/σες πιστεύουν στην ανθρωπιστική δράση των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» κει των ¨ειρηνευτικών» αποστολών του ΟΗΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *