Κι η κοπριά στα λάχανα…

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της «Χ» σας προσκαλεί στην κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας που θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 21:00 στην κοσμική ταβέρνα «Κρητικός» (Μνησικλέους 24 και Λυσίου, Πλάκα τηλ. 210-3222809). Φέτος θα τιμηθεί για την υπεράσπιση των εθνικών ιδεών ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας».

Αυτά γράφει μια πρόσκληση, που μας έστειλε με e-mail, αναγνώστης του μπλογκ μας και ζητάει να την σχολιάσουμε.

Ότι υπάρχουν κάποιες φασιστικές γκρούπες ανάμεσα σ’ αυτές και η ομάδα που αναφέρει το mail είναι γνωστό. (Την συγκεκριμένη δεν την γνωρίζαμε).
Το ότι «τίμησαν», τον Κώστα Πρέκα «για την υπεράσπιση των εθνικών ιδεών» είναι αρμοδιότητα του Λαζόπουλου να τοποθετηθεί και όχι δικιάς μας.

Για την ιστορία μόνο να αναφέρουμε, επειδή, πιθανών κάποια νέα παιδιά να μην ξέρουν τι ήταν η οργάνωση «Χ», ότι οι «Χίτες» ήταν κάτι άθλια υποκείμενα, βασιλόφρονες, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες και οτιδήποτε «πατριωτικό» υπήρχε στο χώρο της δεξιάς.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής εξοπλίστηκαν απ’ τους Γερμανούς και κάτω απ’ τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Γ. Γρίβα πολέμησαν τον ΕΛΑΣ.

Ο τότε πρεσβευτής των Αμερικανών στην Αθήνα Λίνκολν Μακ Βεγκ, στην έκθεσή του για τη Χ το 1945 ανάφερε: «Καθώς μεγάλωνε ο έλεγχος των κομμουνιστών πάνω στον ΕΛΑΣ, η Χ γινόταν όλο και περισσότερο μια καθαρά αντικομμουνιστική οργάνωση. Συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, δίνοντάς τους πληροφορίες για τα πιθανά μέρη που βρίσκονται οι κομμουνιστές ηγέτες, και την ίδια στιγμή δεχόταν κάποια όπλα από τις γερμανικές αρχές, με τα οποία διεξήγε κατά καιρούς οδομαχίες κατά των Ελασιτών. Οσο μειωνόταν ο έλεγχος των Γερμανών πάνω στην Αθήνα, αυξάνονταν οι σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και Χ κι αυτό ήταν σε βάρος της Χ».

Μετά την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς οι Αγγλοι που είχαν πρώτο λόγο για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ενίσχυσαν την Χ και όλες τις οργανώσεις των εθνικοφρόνων της Αθήνας, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον του ΕΛΑΣ για την τελική λύση που ετοίμαζαν από το 1943.
Ετσι οι Χίτες έγιναν η εμπροσθοφυλακή της αγγλικής επέμβασης του Δεκέμβρη του 1944.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι Χίτες χρησιμοποιήθηκαν απ’ τις κυβερνήσεις στο όργιο τρομοκρατίας που είχε εξαπολυθεί εναντίων κάθε αριστερού.

Πάντως είναι εντυπωσιακό που ακόμα και σήμερα υπάρχουν θαυμαστές αυτών των καθαρμάτων.

0 απαντήσεις στο “Κι η κοπριά στα λάχανα…”

  1. …λιγα ειναι τα παιδια που δεν τιμουν τον πατερα τους…
    …και το μηλο πεφτει κατω απο την μηλια….
    και να μην ξεχναμε οτι εκτος απο
    ανεγκεφαλοι ηταν και κτηνωδεις…
    θρησκομανεις και πολυτεκνοι..!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *