Μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό και εθνικισμό.

Νέο κρούσμα ρατσισμού, αυτή την φορά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ήρθε στην δημοσιότητα, όταν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καλυβών αντέδρασαν στο να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ένας Αλβανός αριστούχος μαθητής.

Το αστείο «επιχείρημα» που προβλήθηκε είναι ότι ο σύλλογος προσπαθεί «να προστατέψει τα εθνικά σύμβολα, ανώτερο των οποίων είναι η σημαία».

Εμείς σε περασμένη ανάρτησή μας είχαμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα των παρελάσεων των σημαιών κ.λ.π. Η τοποθέτηση που είχαμε κάνει τότε, γίνετε και σήμερα επίκαιρη με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που πιθανόν να εκδηλωθούν και άλλα ανάλογα κρούσματα, ρατσισμού και εθνικισμού.

Και το περιστατικό αυτό, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μας δείχνει ότι το μέτωπο μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας πρέπει να είναι μόνιμο και βέβαια, η πάλη ενάντια στον εθνικισμό, όπως αυτός αναπαράγεται μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, τα σχολικά βιβλία, τα μαθήματα κ.λπ, χρειάζεται σταθερή και ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *