Ο βρόμικος ρόλος της φυλλάδας του Λαμπράκη

Χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία της, αφού η προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» αποκάλυψε τον βρόμικο ρόλο της, η φυλλάδα του Λαμπράκη προχωράει στην λαθροθηρία και στην προβοκάτσια.

«Απειλούν με δολοφονίες», τιτλοφορείτε το σχετικό ρεπορτάζ συμπληρώνοντας ότι «στην πολυσέλιδη προκήρυξή του ο Ε.Α. προειδοποιεί για δολοφονικά χτυπήματα».

Θέλει να περάσει την άποψη, η φυλλάδα, ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» επιδιώκει «τυφλά» χτυπήματα αδιαφορώντας αν υπάρξουν άσχετοι πολίτες θύματα.
Κι αυτό το κάνει για να συγκαλύψει την δική της στάση που ουσιαστικά εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες των ασφαλιτών.

Το γράφει πολύ χαρακτηριστικά η προκήρυξη. Όταν είχαν τοποθετήσει παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά, είχαν πάρει τηλέφωνο τα «ΝΕΑ» για να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να εκκενώσει την περιοχή.
Το ίδιο είχε κάνει με αποδέκτη την «Ελευθεροτυπία» στην ενέργεια της στα γραφεία της Shell. Οι φυλλάδες όμως απέκρυψαν το γεγονός.

«Και τα δύο αυτά περιστατικά είναι πολύ ανησυχητικά για την στάση των εφημερίδων και εύλογα μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η τακτική των εφημερίδων και των καναλιών είναι τέτοια από ‘δω και πέρα που επιδιώκουν θύματα, με στόχο τη δυσφήμηση του αγώνα και τη λήψη έκτακτων αστυνομικών μέτρων», γράφει στην προκήρυξη του ο Επαναστατικός Αγώνας, και συμπληρώνει:: «Επειδή όμως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενέργειες με ωρολογιακούς μηχανισμούς και να προειδοποιούμε γι’ αυτές σε ΜΜΕ, προκειμένου να εκτελούνται με ασφαλή τρόπο, δηλώνουμε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη γνωστοποίηση προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και στις εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ασφάλεια πολιτών, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η αστυνομία και το δημοσιογραφικό μέσο που θα έχει λάβει το τηλεφώνημα».

Οσο για το κλίμα τρομοϋστερίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η φυλλάδα του Λαμπράκη η τοποθέτηση του Επαναστατικού Αγώνα, μέσα απ’ την προκήρυξη του είναι καταλυτική:
«Οι στόχοι του ‘Επαναστατικού Αγώνα’ έχουν και θα έχουν κοινωνικό και ταξικό κριτήριο, είτε πρόκειται για υλικούς στόχους είτε για ανθρώπινους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πολιτική και οικονομική ελίτ, τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και του κράτους, την αστυνομία που τους περιφρουρεί και όχι τους απλούς πολίτες».

Βρισκόμενοι σε πλήρη αμηχανία, μετά τα όσα αποκάλυψε στην προκήρυξη του ο Ε.Α η αντίδραση των «Νέων» ήταν η αναμενόμενη. «Υπάρχει η κατηγορηματική διαβεβαίωση της νυχτερινής βάρδιας του τηλεφωνικού κέντρου ότι δεν λάβαμε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα», γράφει στο σημερινό φύλλο.

Φυσικά η αξία αυτής της διάψευσης έχει την ίδια βαρύτητα με τις εκτιμήσεις της φυλλάδας στα ρεπορτάζ της με το τι επιδιώκει ο Ε.Α.

0 απαντήσεις στο “Ο βρόμικος ρόλος της φυλλάδας του Λαμπράκη”

  1. O τίτλος αδικεί ολη την δημοσιογραφική Ομάδα της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ .. !
    λέει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ποντίκι. Τίτλος που παραπληροφορεί και απλά προσπαθεί να εντυπωσιάσει , αλλά και διαστρέφει το κέντρο βάρους του περιεχομένου της προκύρηξης του Ε.Α. που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ..
    Η Νέα Αποικιοκρατία γεννιέται μέσω του ΧΡΕΟΥΣ ..
    θα μπορούσε να είναι η επικεφαλίδα . ( αν κάποιος ήθελε να βάλει μία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *