Η κρεατομηχανή του στρατού

Η κρεατομηχανή του στρατού εξακολουθεί να αλέθει νεανικά κορμιά σε περίοδο ειρήνης.

Ο τελευταίος νεκρός στρατιώτης ήταν ένας νεοσύλεκτος στο στρατόπεδο «Καμπάνη» του Κιλκίς.
Οι «αρμόδιοι» καραβανάδες είχαν αποδώσει τον θάνατο του σε χρήση ναρκωτικών.

Πολλά τα «περίεργα» αυτής της ιστορίας.
Για 11 ολόκληρες μέρες ο φαντάρος ήταν εξαφανισμένος από την καθημερινή αναφορά του λόχου του, και όπως αποδείχτηκε κανείς δεν τον αναζήτησε.
Τελικά βρέθηκε νεκρός σε αποθήκη, που βρισκόταν σε απόσταση 60 μέτρων από τα μαγειρεία.

H μητέρα του κατέθεσε μήνυση με την οποία ζητάει να διωχθούν ποινικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου, ενώ χαρακτηρίζει «ύποπτες» τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου, καθώς, σύμφωνα με τη μήνυση, ζήτησε να της δείξουν την τσάντα με τα προσωπικά είδη του παιδιού της, αλλά το αρνήθηκαν και την παρέδωσαν μετά την κηδεία του.

Το αποτέλεσμα που έχουν τέτοιες μηνύσεις μπορεί να το προβλέψουμε με σιγουριά, αλλά αναρωτιόμαστε: Που θα πάει αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ελληνικό στρατό;

Πριν συμπληρωθούν οι τρεις πρώτοι μήνες του 2009 είχαμε ήδη 3 «αυτοκτονίες» στρατευμένων (τα ψυχρά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τώρα υπήρχαν 3-4 αυτοκτονίες τον χρόνο στον στρατό, ενώ τώρα προβλέπετε ραγδαία αύξησή τους), ενώ οι καταγγελίες στρατευμένων είναι καθημερινές για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα και την χυδαία συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν απ’ τους καραβανάδες.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του «Δικτύου Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος» για τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα στρατόπεδο της Ρόδου:

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Πραγματικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της, πολιτική που στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη και φαντάροι πληρώνουν με αίμα, με κάθε κόστος.

Τα τεράστια κενά που δημιουργούνται στις μονάδες εξαιτίας των αποστολών εκτός συνόρων λόγω των απαιτήσεων ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ, των δεκάδων άχρηστων στρατοπέδων που στηρίζουν το καθεστώς πελατειακών σχέσεων και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις (Μετατάξεις χιλιάδων γαλάζιων βυσμάτων) του υπουργού Β. Μεϊμαράκη, έχουν φέρει την κατάσταση στα άκρα.

Πλέον αξιωματικοί αυτοκτονούν και παραιτούνται γιατί δε μπορούν να αντέξουν τα ακραία προγράμματα και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τα ναρκωτικά και ο αλκοολισμός θερίζουν μεταξύ των υπαξιωματικών-φαντάρων καθώς η εργατική εκμετάλλευση αλλήλων είναι ακραία και συχνά οδηγεί στις μεταξύ τους συγκρούσεις.

Αυτή είναι και η εικόνα του 95 ΤΥΛΠΕΘ στη Ρόδο. Οι φαντάροι είναι οι αναλώσιμοι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο και σε καιρό ειρήνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρόδος είναι χωρισμένη: τα στρατόπεδα που βλέπουν Τουρκία έχουν πολεμική επάνδρωση και τα υπόλοιπα «βάψτε τα μαύρα».

Στη συγκεκριμένη μονάδα οι φαντάροι είχαν (2) μήνες να πάρουν έξοδο. Αραιά και που, και αν το επέτρεπαν οι υπηρεσίες έπαιρνα υπηρεσιακά σημειώματα για να βγουν 2-32 ώρες.

Ο διοικητής της μονάδας, Ταγματάρχης Μαυρομάτης είναι ένας αυταρχικός αξιωματικός, που ενδιαφέρεται μόνο για την καριέρα του.
Εντατικοποίηση, ατελείωτο τρέξιμο, 12ημερα σχοινάκια μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες, κομμένες έξοδοι, άρνηση παροχής αδείας στον 20χρονο Τ.Β., που ήταν «νέος» στη μονάδα, ήταν το εκρηκτικό κοκτέιλ, που τον ώθησε στην αυτοκτονία.

Μετά ακολούθησε η συγκάλυψη από τον υποστράτηγο-Μέραρχο Ρουσάκη, που προέρχεται από τα ΟΥΚ και βεβαίως ελπίζει σε ιεραρχική εξέλιξη. Όλοι αυτοί οι μικρόψυχοι ανώτεροι-ανώτατοι αξιωματικοί είναι γεννήματα της ίδιας μήτρας. Κομματικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υποταγή των αξιωματικών, μέγιστη αξία η άνοδος στα ανώτερα αξιώματα και θέσεις στο στράτευμα.

Είναι όλος αυτός ο συμφερτός, στρατηγών, με μπροστάρη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Γράψα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον υπουργό Β. Μεϊμαράκη που βάφει ολοένα συχνότερα τα χέρια της στο αίμα, για να εξυπηρετήσει τα ιδία συμφέροντα της.
Όλη αυτή η χυδαία κάστα, για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της, τροφοδότησε ξανά τα ΜΜΕ με ΨΕΜΑΤΑ και προσπάθησε να βεβηλώσει το νεκρό φαντάρο.

Ξανά οι δικαιολογίες περί «του παιδιού χωρισμένων γονιών», ξανά «οι προσωπικοί λόγοι»….

Αναρωτιόμαστε: ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, παιδιά χωρισμένων Νεοδημοκρατών, πολιτικών και κρατικών γραφειοκρατικών στελεχών, πλουσίων, που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, εκτελώντας «εικονική θητεία» γιατί κάνουν διαφορετικές επιλογές στη ζωή τους; Είναι λιγότερο ευαίσθητοι;

Ντροπή στον υπουργό Β. Μεϊμαράκη, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Γράψα, στον αρχηγό ΓΕΣ Βούλγαρη, στον Μέραρχο Ρουσάκη, στο διοικητή Μαυρομάτη για αυτά που έκαναν και χωρίς καμιά τύψη, συνεχίζουν να κάνουν.

Αν τους λένε φυσικά τίποτε αυτές οι λέξεις…..

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *