Συλλήψεις στην Τουρκία

Η κυβέρνηση Ερντογάν πριν τις δημοτικές εκλογές χρησιμοποιεί οποιοδήποτε τρόπο για να συντρίψει την λαϊκή αντιπολίτευση αλλά και τον αγώνα που γίνεται για τη δημοκρατία.

Ο Ερντογάν απ’ τη μία μεριά, ιδιαίτερα στις κουρδικές πόλεις, μοιράζει νταλίκες ολόκληρες με ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, κάρβουνα, ρύζι, και άλλα τρόφιμα για να μπορέσει να ξεγελάσει τον φτωχό κόσμο. Εκεί όμως που δεν μπορεί να ξεγελάσει χρησιμοποιεί τον στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες, τις παρακρατικές οργανώσεις, και την αστυνομία.

Το τελευταίο κατόρθωμα του Ερντογάν είναι η επιχείρηση που έγινε σε Κων/πολη, Αγκυρα, Σμύρνη, Αδανα, Χατάϊ και Μέρσιν. Συγκεκριμένα η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο τη νόμιμη οργάνωση Σοσιαλιστική Πλατφόρμα Εκμεταλλευόμενων (ESP). Σ’ αυτές τις πόλεις η αστυνομία μπήκε σε δεκάδες σπίτια και στην εφημερίδα Ατιλίμ που γινόταν τεχνικές εργασίες για τύπωμα. Προέβησαν σε 60 συλλήψεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εντολής του εισαγγελέα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Χατάϊ, Μουχσίν Τσομπάνογλου, ενώ στην εφημερίδα συλλήφθηκαν οι Φιγέν Γιουκσεκγκάν, Οντέρ Ονέρ, Μουραχέμ Ντεμίρκραν, Τσεκίν Ποϊράζ.
Η αστυνομία κατέσχεσε όλους τους υπολογιστές, τους σκληρούς δίσκους, όλα τα CD, ακόμα και τις σημειώσεις που υπήρχαν για τα γεγονότα. Η αστυνομία στη συνέχεια έκανε έρευνα στο σπίτι του προέδρου του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τζεμ Ντιτζ και κατέσχεσαν τον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία στις 5:30 η ώρα το πρωί μπήκε στα σπίτια ενώ δεν απάντησαν στην ερώτηση για ποιο λόγο γίνονται οι επιχειρήσεις, αρκέστηκαν δε να τονίσουν ότι η υπόθεση είναι μυστική και δεν μπορούμε να σας πούμε την αιτία.
Η δικηγόρος των συλληφθέντων Οζλέμ Γκιουμουστάς τόνισε ότι δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με κανέναν απ’ τους κατηγορούμενους.

Η συγκεκριμένη οργάνωση σε πολλές περιοχές και πόλεις υποστηρίζει τους υποψήφιους του κουρδικού κόμματος Δημοκρατικό Κοινωνικό Κόμμα (DTP). Σε διάφορες πόλεις του Κουρδιστάν και της Τουρκίας φαίνεται πως η αστυνομία προσπαθεί με φασιστικές μεθόδους να κυριαρχεί η τρομοκρατία. Ωστόσο δεν τυχαίο που την προεκλογική περίοδο αυξήθηκαν οι συλλήψεις και οι επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία και στο Κουρδιστάν.

Σεϊτ Αλντογάν

Ανταποκριτής της εφημερίδας “Evrensel”

0 απαντήσεις στο “Συλλήψεις στην Τουρκία”

  1. “Η εξουσία του ΚΚΕ θα ήταν πιο αιματηρή αν την καταλάμβανε μετά τον εμφύλιο πόλεμο…Αν επικρατούσαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ η χώρα μας θα ήταν σήμερα σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τις χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ…”
    Teo Pagalos… xi xi xi klama

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *