31.12.2011- ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ άνοιξαν αγωνιστικά το 2012 μαζί με χιλιάδες άστεγους, άνεργους και μετανάστες που γέμισαν την πλατεία Συντάγματος. Χιλιάδες αποκλεισμένοι από κάθε γιορτινή σύναξη, μετανάστες εργάτες κυρίως, αυτοί που βιώνουν καθημερινά τον αποκλεισμό και την άγρια εκμετάλλευση, ήρθαν στο Σύνταγμα γιατί δεν είχαν οπουδήποτε αλλού να πάνε.

Στην παγωμένη πλατεία ζέσταναν για λίγες ώρες τις καρδιές τους, χόρεψαν με τις μουσικές μας και τις δικές τους, ξέχασαν την απόρριψη του επίσημου κράτους – σκλαβοπάζαρου, ένοιωσαν πώς δεν είναι μόνοι. Η αλληλεγγύη μας δεν αποτελεί κανενός είδους φιλευσπλαχνία, αλλά αντίθετα ενισχύει το δυνάμωμα των κοινών αγώνων ελλήνων και ξένων εργαζόμενων ενάντια στον κοινό μας εχθρό: Τη λυκοσυμμαχία των αγορών, των τραπεζιτών, των κεφαλαιοκρατικών και ιμπεριαλιστικών τους σχηματισμών και των εγκάθετων πολιτικών τους υπηρετών. Ας το ξανασκεφτούν βλέποντας τις εικόνες όσοι από μεθαύριο θα αρχίσουν πάλι τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και δηλώσεις αλλά χθες επέλεξαν να ξεγελάσουν την πραγματικότητα στα ζεστά σπίτια και τα «ρεβεγιόν» .

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ανάλογες πρωτοχρονιάτικες αγωνιστικές εκδηλώσεις έγιναν έξω από τις φυλακές αλλά και στη Χαλυβουργία μαζί με τους απεργούς εργάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *