Aπεργία στη notos com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NOTOS.COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ NOTOS.COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NOTOS.COM HOLDINGS
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τα «κάλαντα» της Διοίκησης Notos.Com επιφύλασσαν μείωση των εισοδημάτων μας για τη νέα χρονιά. Καταγγέλουμε την αδιαλλαξία αλλά και τον εκβιασμό της Διοίκησης απέναντί μας. Στη δήθεν «ένδειξη καλής θέλησης» της Διοίκησης που μας κάνει χάρη που δεν μας απολύει, αλλά μας οδηγεί σταδιακά και μεθοδευμένα στη φτώχεια απαντάμε αποφασιστικά «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι με την επίκληση της κρίσης και στη λογική που οι επιχειρηματίες αναπτύσσουν «βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά 10ριά…», η εταιρεία Notos.Com απαιτεί θυσίες από όλους εμάς, ξεχνώντας ηθελημένα ότι λίγα χρόνια πριν, καρπωνόντουσαν τα τεράστια κέρδη τους, δημιουργώντας πλούτο που δεν τον μοιραζόντουσαν με όλους και όλες εμάς αλλά έκαναν επεκτάσεις σε νέες κερδοφόρες δραστηριότητες.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι κανένας ουσιαστικός διάλογος και καμία διαβούλευση δεν έγινε με τα Σωματεία μας – όπως η Διοίκηση επικαλέιται – και πληροφορούμε τους κυρίους της Διοίκησης ότι γνωρίζουμε καλά τα τερτίπια της δημιουργικής λογιστικής και το πως με τη λογιστική και τους αριθμούς μπορούν να παίξουν και να κάνουν το άσπρο … μαύρο.
Ταυτόχρονα, η προσπάθεια του δήθεν εφησυχασμού που εικονικά προσπαθεί να εμφανίσει η Διοίκηση στο κλείσιμο της επιστολής της είναι μάλλον παραπλανητική και φαρισαϊκή αφού μας λέει ότι «δεν σχεδιάζει κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους» ΕΑΝ επαληθευθούν οι προβλέψεις της Διοίκησης σχετικά με την σταδιακή έξοδο από την ύφεση και την ανάκαμψη της αγοράς και ΕΑΝ εφαρμοσθεί το σύστημα της εκ περιτροπής απασχόλησης!
Κύριοι της Διοίκησης, δεν τσιμπάμε! Και δεν τσιμπάμε γιατί ξέρουμε ότι πάλι εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό όταν δεν θα επαληθευθούν οι προβλέψεις σας. Να ξέρετε τέλος, (βέβαια το ξέρετε πολύ καλά…) ότι λόγω των περικοπών που το σύνολο των εργοδοτών κάνει στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, δημιουργείται η ύφεση στην αγορά και άρα η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ λοιπόν ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τις προτάσεις της Διοίκησης και την ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι επικαλείται διαβούλευση που ποτέ δεν έγινε.
Οφείλουμε, τέλος, να ενημερώσουμε τις φίλες και τους φίλους καταναλωτές, ότι στα καταστήματα του Notos.Com επιχειρείται μια παράνομη – μονομερής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων μέσα από εκβιαστικά διλήμματα με παράλληλη δραματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε αυτά και τους ζητάμε να επανακαθορίσουν την καταναλωτική τους πρακτική σε σχέση με όσα συμβαίνουν εις βάρος μας.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Στην αδιαλλαξία της επιχείρησης εμείς απαντάμε με 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΤΡΙΤΗ 3/1/2012 (απεργιακή συγκέντρωση-περιφρούρηση 9.00 π.μ. στα Χαυτεία, Αιόλου & Σταδίου).
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στον ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ

0 απαντήσεις στο “Aπεργία στη notos com”

  1. ΕΧΘΕΣ. 2-1-2012 .ΕΓΡΑΨΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥ
    ΡΗΚΙ .ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑΤΙ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΑΡΕΣΤΟ ΣΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ?
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ
    ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΣΥΜΒΗΣΒΑΤΙ ΜΕ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *