Καμιά αναμονή

Από τον “Ριζοσπάστη”

Βασικό και προσφιλές θέμα της αστικής προπαγάνδας είναι η συστράτευση όλων για την εφαρμογή της απαιτούμενης πολιτικής ώστε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. Αρθρα επί άρθρων και αναλύσεις επί αναλύσεων για τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να μην καταστραφεί η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή, για πτώση βιοτικού επιπέδου μιλούν και ας καταστρέφεται η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα οποία ετοιμάζουν νέα σφοδρή επιδρομή σε ό,τι απέμεινε από μισθούς, συντάξεις, μαζί με τα άγρια φοροχαράτσια, αλλά και τις δραστικές περικοπές σε παροχές Υγείας, Πρόνοιας, στην Παιδεία κλπ. ωθώντας τα ήδη στην εξαθλίωση.

Η πείνα έχει χτυπήσει πολλά λαϊκά νοικοκυριά γι’ αυτό πλασάρουν ως διέξοδο τις συνταγές επιβίωσης της γερμανικής κατοχής. Ζητούν απ’ το λαό να αυτοκτονήσει και να εγκλωβιστεί στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, όταν γνωρίζουν ότι το ευρώ κλυδωνίζεται από την κρίση και τις αντιθέσεις που μαστίζουν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ότι η πλήρης χρεοκοπία της Ελλάδας δεν εξαρτάται από το λαό.

Το κεφάλαιο από την κρίση πάνε να σώσουν, δε νοιάζονται για το λαό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Στα κάλπικα διλήμματα να απαντήσει ο λαός με αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *