Βίντεο-ντοκουμέντο με την ενοχοποίηση διαδηλωτή (Βίντεο)

Μεγάλα ερωτηματικά για την πρακτική και δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑτης αστυνομίας εγείρει το βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα. Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια επεισοδίων τον περασμένο Ιούνιο. Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν και ο γνωστός φωτογράφος Δημήτρης Θεοδόσης, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι πλευρά από την κάμερα.

Ο Δημήτρης Θεοδόσης τονίζει πως είδε «την άγρια κακοποίηση του νεαρού από τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ». Στην παρακάτω φωτογραφία άνδρας της ομάδας ΔΕΛΤΑ κρατάει μία μαύρη τσάντα και έχει το χέρι του μέσα σε αυτή.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες και η μαρτυρία του Δημήτρη Θεοδόση είναι ακόμη δύο στοιχείο επιβαρυντικά στοιχεία για την δράση και τις πρακτικές της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

«Η κατάσταση ήταν πολύ τεταμένη και όταν οι ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ αντελήφθησαν ότι τραβούσα φωτογραφίες στράφηκαν εναντίον μου βρίζοντάς. Είχαν άγριες διαθέσεις και προτίμησα να φύγω προς την Κολοκοτρώνη».

Το βίντεο καταγράφει αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ να τοποθετούν μπουκάλια από τον δρόμο σε σακίδιο συλληφθέντος διαδηλωτή που μόλις πριν λίγο είχε συλληφθεί.

H κάμερα έχει καταγράψει τη σύλληψη διαδηλωτή στην οδό Σταδίου, κοντά στην παλιά Βουλή. Καρέ καρέ αναλύεται το περιστατικό: ο διαδηλωτής πεσμένος στο έδαφος, συλλαμβάνεται από την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Η τσάντα του, στην οποία είναι κρεμασμένη μια πλαστική ροζ σακούλα και ξεχωρίζει, είναι στα χέρια ενός αστυνομικού.

Σιγά σιγά, κι ενώ ο συλληφθείς παραμένει γονατιστός, αστυνομικοί μαζεύουν από το οδόστρωμα μπουκάλια. Τα βάζουν σε μια σακούλα και τα τοποθετούν μέσα στο σακίδιο του διαδηλωτή. Σύμφωνα με την αφήγηση που συνοδεύει το βίντεο, «πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια ενοχοποίησης του συλληφθέντος νεαρού».

Το οπτικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την «Ομάδα πολυμέσων της πλατείας Συντάγματος» και αφορά σύλληψη που έγινε στις 29 Ιουνίου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη υποστήριξαν στο «Εθνος» πως το βίντεο είναι αποσπασματικό και πως, αν παρουσιαζόταν ολόκληρο, θα φαινόταν ότι ο συλληφθείς συμμετείχε σε επεισόδια και πως είχε φροντίσει λίγα λεπτά πριν να «ξεφορτωθεί» τα μπουκάλια που είχε στην τσάντα του.

Πηγή: TVXS

Ο εικονολήπτης διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κανένα ειδικό μοντάζ που παραποιεί τα γεγονότα. Η λήψη του πλάνου ξεκίνησε από την οδό Ομήρου, και στη συμβολή της με τη Σταδίου η κάμερα στράφηκε προς τα αριστερά, καταγράφοντας τα όσα φαίνονται στο βίντεο. Ό,τι και να συνέβη νωρίτερα απλά δεν έχει καταγραφεί, γιατί δυστυχώς ο εικονολήπτης δεν είχε φτάσει ακόμα εκεί.

Δεν επιθυμούμε να υποθέσουμε το τι ακριβώς μπορεί να είχε συμβεί. Αυτό ευελπιστούμε να το κάνει με σωστό τρόπο η δικαιοσύνη. Επιθυμία μας είναι να φανεί καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει στην διάρκεια του βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *