Παλαιοκώστας που του χρειάζεται!!!

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Βόρειας Ελλάδας, Γ. Μυλωνάς δεν φτάνει απ’ το ότι είναι ένας στυγνός εργοδότης –όπως όλοι οι καπιταλιστές εξάλλου- είναι και ένας τύπος που με την δημόσιες σχέσεις, ειδικά με τους δημοσιοκάφρους που καλλιεργεί, πάει να παρουσιαστεί σαν ένας «ευαίσθητος» άνθρωπος, που μάλιστα «στοχοποιείται», άδικα (από ποιους άραγε;) για τις θέσεις που εκφράζει.

Τον ακούσαμε και σήμερα να μας λέει ότι «πρέπει να χουμε συναίσθηση της κρίσιμης οικονομικής περιόδου που περνάμε» και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του πρέπει να του χρωστάνε και χάρη που τους μείωσε το μεροκάματο μόνο 20%!

Αρχικά να πούμε ότι ο ίδιος όπως και οι άλλοι καπιταλιστές δεν περνάνε καμιά «οικονομική κρίση».
Το να θέλει όμως να παρουσιάζεται «ευαίσθητος» και «φιλεργατικός» είναι πρώτου μεγέθους πρόκληση.

Διαβάστε τι γράφει στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του: «Για την ALUMIL η κοινωνική ευημερία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου και, στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ηθικά επιβεβλημένη την ενσωμάτωση των επιταγών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην επιχειρηματική μας λειτουργία. Με τις δράσεις που αναλαμβάνουμε θέτουμε το επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο και την κοινωνία, επενδύοντας πάντοτε στον σεβασμό προς τους εργαζομένους, στην προαγωγή του εθελοντισμού, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και στην μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Επειδή λοιπόν έχει «σεβασμό προς τους εργαζόμενους» και ενδιαφέρετε για την «κοινωνική ευημερία», έχει προχωρήσει σε μπαράζ απολύσεων ενώ παράλληλα μείωσε τις αποδοχές όσων εργαζομένων έμειναν κατά 20% εντατικοποιώντας τους ρυθμούς εργασίας τους.

Και επειδή μιλάει για «οικονομική κρίση» να του παρουσιάσουμε ένα πίνακα με τα κέρδη της επιχείρησής του απ’ τον οποίον προκύπτει ότι από το 1995 μέχρι και το 2007 τα καθαρά κέρδη του ξεπέρασαν τα 73 εκατομμύρια ευρώ!!!.

Αλλά το θράσος του καπιταλιστή είναι τεράστιο. Παλαιοκώστας που του χρειάζεται!!!

0 απαντήσεις στο “Παλαιοκώστας που του χρειάζεται!!!”

  1. Γιώργη,φυλακή του χρειάζεται,εστω και για μια μέρα.τη στιγμή που γράφει στα ………εστω και τους λειψούς υπάρχοντες νομους.
    Τόσο αυτούς που διέπουν τα εγασιακά,οσου κι αυτούς που ανα φέρονται στην ενταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα.
    Μια μέρα Γιώργη ,να δω και να ζεσταθεί η ψυχούλα μου από την παγωνιά που την βαραίνει,τι θα λένε οι οι Παραπληροφορητές!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *