Σε δουλειά να βρίσκονται…

Η Γερμανία έχει το πιο «σκληρό» νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών.
Εκεί η «ποινικοποίησης της κουκούλας», ισχύει εδώ και 20 χρόνια. Τα αποτελέσματα που είχε αυτό το νομικό κατασκεύασμα, μετά τόσα χρόνια εφαρμογής μας το λέει ο νομικός αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Sueddeutsche Ζeitung», Χέριμπερτ Πραντλ.

«Η πράξη έδειξε ότι όταν η αστυνομία επεμβαίνει και επιχειρεί να συλλάβει κάποιους με καλυμμένα πρόσωπα, η βία κλιμακώνεται και αυτό για την τακτική της αστυνομίας είναι αντιπαραγωγικό.
Πολύ σύντομα ανέκυψαν και προβλήματα ορισμού: πότε θεωρείται ότι κάποιος έχει καλυμμένο πρόσωπο και υποπίπτει στις διατάξεις της απαγόρευσης; Τι συμβαίνει όταν κάποιος για να προφυλαχθεί από τα κλομπ της αστυνομίας φοράει ένα χοντρό άνορακ ή κράνος μηχανής; Όλα αυτά οδήγησαν στο σημείο να έχουμε έναν νόμο με σχεδόν μηδενική αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του».

Εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί να είναι τόσο κάλοι ο Μαρκογιαννάκης και ο Δένδιας για να μην γνωρίζουν ότι μόνο σαν έμπνευση σε σεναριογράφους σατιρικών θεατρικών επιθεωρήσεων μπορεί να λειτουργήσουν αυτές οι παπαριές που πάνε να καθιερώσουν.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν και σε επικίνδυνες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *