Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα για το νερό

Αν και ο δήμαρχος Τυρνάβου πήγε πρόσφατα στα Ιεροσόλυμα πάλι δεν έβαλε μυαλό. Η καταγγελία που δημοσίευσε στον Τύπο επιστρέφεται σε αυτόν και στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Ήξερε τόσο αυτός όσο και οι σύμβουλοί του από τότε που ψήφισαν υπέρ της υπέρογκης αύξησης στο νερό,  ότι θα έχει προβλήματα και ότι δεν θα μπορεί να εισπράξει η ΔΕΥΑΤ τα χρήματα για το νερό, και για το χαράτσι του 80% που επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%.

Από τους πρώτους λογαριασμούς στις αρχές του καλοκαιριού, πήρε τα μηνύματα ότι οι κάτοικοι του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου δεν έχουν αυτά τα χρήματα που τους ζητούνται για ένα αγαθό της φύσης, στην τιμή του οποίου επιβλήθηκαν αυξήσεις που κυμαίνονται από 100% έως 500%. Ενδεικτικό της αδυναμίας των κατοίκων ήταν το γεγονός ότι το 40% των πρώτων λογαριασμών έμεινε απλήρωτο.

Και ενώ του είχε ζητηθεί από τότε να προχωρήσει σε αλλαγές στα τιμολόγια και να ισχύσει σε όλο το δήμο το φθηνό τιμολόγιο της ΔΕΥΑ Αμπελώνα, δεν έδειξε να συγκινείται αλλά ούτε και να κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να έλθουν οι δεύτεροι λογαριασμοί ακόμη πιο φουσκωμένοι, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους όλου του δήμου αφού πλέον η αύξηση ήταν αισθητή σε όλους τους καταναλωτές.

Οι κάτοικοι του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου αντιδρώντας στις υπέρογκες αυξήσεις προχώρησαν, μετά από ογκώδη γενική συνέλευση, στη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα, που διοργάνωσε συνελεύσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια και παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κοινωνώντας το πρόβλημα και απαιτώντας φθηνό νερό σε όλο το δήμο.

Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι της παράταξής του δεν έδειξαν να κατανοούν τη σοβαρότητα του προβλήματος, και προσπαθούσαν να το ξεπεράσουν με επικοινωνιακά τρυκ, που όμως δεν απέδωσαν αφού η οργή των κατοίκων φούσκωνε καθημερινά. Μάλιστα οι εξοργισμένοι κάτοικοι απαιτώντας την ικανοποίηση του αιτήματός τους προχώρησαν σε τρεις διακοπές των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και σε μία διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ σε ένδειξη αγανάκτησης για τον εμπαιγμό από την πλευρά του δημάρχου.

Η επιτροπή αγώνα οργώνοντας τον Αμπελώνα και το Βρυότοπο συγκέντρωσε 3.500 υπογραφές κατοίκων που ζητούν φθηνό νερό, και 540 απλήρωτους λογαριασμούς, αλλά δυστυχώς και πάλι ο δήμαρχος δεν έδειξε να καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος, και αντί να αναζητήσει λύση προτίμησε να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα με μια σειρά ενεργειών:

Έβαλε υπάλληλο του δήμου να κατεβάσει τις μαύρες σημαίες που κρεμάστηκαν σε κολώνες της ΔΕΗ στο κέντρο του Αμπελώνα,

Έβαλε υπάλληλο του δήμου στις 5.30 το πρωί να κατεβάσει και το πανό της επιτροπής αγώνα από την κεντρική πλατεία το οποίο και εξαφανίστηκε,

Την επόμενη ημέρα και ενώ η επιτροπή κρέμασε καινούργια πανό, έβαλε 5 υπαλλήλους του δήμου με γερανοφόρο όχημα να τα κατεβάσουν και να τα εξαφανίσουν, χωρίς όμως να το πετύχει λόγω της άμεσης αντίδρασης κατοίκων που εμπόδισαν τους εργαζόμενους να εκτελέσουν την εντολή του δημάρχου.

Φυσικά δεν θέλουμε να θυμηθούμε ότι σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έβρισε τα θεία απευθυνόμενος σε κάτοικο του Αμπελώνα που διαμαρτυρόταν.

Και ερχόμαστε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος κάλεσε και την αστυνομία, ενώ σύμβουλοι της παράταξής του προκαλούσαν τους κατοίκους του Αμπελώνα, του Αργυροπουλίου και του Δαμασίου που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα ζητώντας για μια ακόμη φορά φθηνό νερό.

Ο κ. Δήμαρχος δεν έδειξε να καταλαβαίνει το πρόβλημα ούτε και όταν η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας του παρέδωσε τις 3.500 υπογραφές και τους 540 λογαριασμούς, και συνέχιζε να προκαλεί με τη στάση του και την ειρωνεία του.

Ποιος λοιπόν δυναμιτίζει το κλίμα και ποιος δεν κατανοεί το πρόβλημα;

Εμείς τα μέλη της επιτροπής αγώνα και οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή επιχειρήσαμε να πείσουμε τον κ. δήμαρχο με τον πλέον ευγενικό τρόπο ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέτοιους υπέρογκους λογαριασμούς και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Ο δήμαρχος μας αντιμετώπιζε απαξιωτικά με αποκορύφωμα τη συνάντησή μας στο δημαρχείο του Αμπελώνα, όταν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι σχεδόν κλαίγοντας του έλεγαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και αυτός μασούσε τσίχλα.

Τι να πρωτοθυμηθούμε για να δείξουμε το ποιος δυναμιτίζει το κλίμα.

Και επειδή πολλά λέει ο κ. δήμαρχος για τα μεγάλα έργα της αποχέτευσης στο Αργυροπούλι και στον Αμπελώνα, εμείς του λέμε ότι τα έργα πρέπει να γίνουν με χρήματα του κράτους και του ΕΣΠΑ, χωρίς να πληρώσουν χαράτσι οι κάτοικοι του Αργυροπουλίου και του Αμπελώνα.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν το έργο γίνει με συμμετοχή του δήμου, τότε το βέβαιο είναι ότι ο δήμος κι οι κάτοικοι θα χρεωθούν πληρώνοντας υπέρογκα ποσά στην τράπεζα που θα τον δανείσει, αν φυσικά βρεθεί τέτοια τράπεζα σήμερα.

Με αυτά τα δεδομένα και λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας και των κατοίκων της, ο δήμαρχος θα πρέπει να σκεφτεί την αναβολή του έργου, εκτός και αν αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους  για να γίνει το έργο με χρήματα του κράτους και του ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας πρέπει να θυμίσουμε στον κ. δήμαρχο ότι οι σχέσεις του με τους δημότες θα πρέπει να είναι σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας και όχι σχέσεις αντιπαλότητας.

Ευχόμαστε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της νέας δύσκολης χρονιάς που έρχεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου, καλές γιορτές και αγωνιστική νέα χρονιά, και στον κ. δήμαρχο, μαζί με τα παραπάνω, και καλά μυαλά.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *