ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ τοίχου 2012….“ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ”

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων

Το αντίτιμο του ημερολογίου είναι 5 ευρώ (στα βιβλιοπωλεία 6,39 ευρώ).

Τα έσοδα από τις πωλήσεις, αφού καλυφθεί το κόστος, θα μοιραστούν δια 13 (στα 12 σωματεία και συλλογικότητες που παρουσιάζονται στο ημερολόγιο + οι Εκδόσεις των Συναδέλφων).

Θα το βρείτε και στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, β’ όροφος – Εξάρχεια, τηλέφωνο: 210-3820537) που είναι ανοιχτά κάθε Πέμπτη 19.00-21.00.

Επίσης, για να το προμηθευτείτε μπορείτε να στείλετε email στο syneditions@gmail.com ή να τηλεφωνήσετε στο 6970225917

___________________

Στο ημερολόγιο φιλοξενούνται τα ακόλουθα σωματεία και εργατικές συλλογικότητες:

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών / Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών / Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού / Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodaphone – Πάναφον / Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων / Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (Wind) / Σύλλογος Μεταφραστών, Επιμελητών, Διορθωτών / Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής / Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων/Ανέργων ΜΜΕ  / Σωματείο Εργαζομένων ΕΘΝΟDATA / Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων για τη δημιουργία Σωματείου Βάσης Ανέργων

________________

 από το οπισθόφυλλο του ημερολογίου:

Συνδικαλισμός. Μια λέξη που ηχεί άσχημα στα αυτιά των περισσοτέρων.
Από την εποχή των εργοδοτικών σωματείων και του αλήστου μνήμης «προέδρου» της ΓΣΕΕ Μακρή, έως το σήμερα των εργατοπατέρων συνδικαλιστών που, μετά τη λήξη της θητείας τους, βολεύονται στα βουλευτικά έδρανα και στους υπουργικούς θώκους, η έννοια του συνδικαλισμού συκοφαντείται καθημερινά στα μάτια των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή του.
Κι όμως! Οι φωτεινές εξαιρέσεις δεν έλειψαν ούτε κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, δεν λείπουν ούτε και σήμερα.
Ξεκινώντας από το κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού της δεκαετίας του ’70 και φτάνοντας ως τον σημερινό συνδικαλισμό βάσης και τις εργατικές συλλογικότητες που παρουσιάζονται στο ανά χείρας ημερολόγιο, διαπιστώνουμε ότι μέσα στη γενική «μαυρίλα» υπάρχουν (και πολλαπλασιάζονται) αχτίδες φωτός.
Ένας νέος συνδικαλισμός έχει ήδη γεννηθεί. Αυτόνομος, αντιγραφειοκρατικός, οριζόντιος, ταξικός. Είναι εδώ και ήρθε για να μείνει!

___________________________

Για τις Εκδόσεις των Συνάδελφων:
ekdoseisynadelfwn.wordpress.com

Πηγή: http://bookworker.wordpress.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *