Η εγκληματική πολιτική του Αβραμόπουλου

Το ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αβραμόπουλος έχουν χρεοκοπήσει την δημόσια υγεία και στέλνουν τους ασθενείς στα νύχια των εμπόρων υγείας το έχουμε γράψει πολλές φορές.

Όπως και ότι μια χούφτα μεσάζοντες και κερδοσκόποι, με την ανοχή της κυβέρνησης, οργιάζουν λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα που, υποτίθεται, θα έπρεπε να προορίζεται για τις προμήθειες των νοσοκομείων, κι αυτό έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι εγκληματική.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, που δημοσιεύονται σήμερα, στη χώρα μας λειτουργούν περίπου 500 κλίνες ΜΕΘ, ενώ χρειάζονται πάνω από 2.000.

Ακόμα όμως κι αυτές που λειτουργούν, το 76% δεν διαθέτει το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, το 26% έχει έλλειψη σε γιατρούς, ενώ το 15% σε μηχανήματα.
Επίσης, παρόλο που υπάρχουν τόσο αυξημένες ανάγκες, κρατιούνται κλειστά και αχρησιμοποίητα κρεβάτια, τα οποία μαζί με τα μηχανήματα που τα συνοδεύουν, κοστίζουν τουλάχιστον 150.000 ευρώ το ένα.

Όπως αναφέρει η μελέτη της Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, οι ΜΕΘ που λειτουργούν σώζουν πάνω από 9.500 ασθενείς ετησίως, ενώ θα μπορούσαν να σώσουν άλλους 3.500, εάν άνοιγαν τα 150 κλειστά κρεβάτια.

Δηλαδή, εξ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Ν.Δ στον τομέα της υγείας κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους 3.500 άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *