Κ. Καραμανλής: «Οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις απαιτούν συναίνεση…»

Ιδού, λοιπόν, οι υπέρογκες αμοιβές των γαλάζιων golden boys, στις οποίες ο Πρωθυπουργός θέλει τη συναίνεσή μας

Στην εποχή της κρίσης για τους πολλούς, να και κάποιοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα μιας και αμείβονται υπέρογκα με δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που ο λαός καλείται να σφίξει και πάλι το ζωνάρι για να βγούμε ( πότε άραγε;) από την κρίση. Δεν είναι άλλοι από τους Διοικητές Τραπεζών και άλλων Δημοσίων Οργανισμών.

Δείτε τους παρακάτω πίνακες:

Οι παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι «μάγοι» της αγοράς, αμείβονται επιπλέον με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.

ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες αμοιβές καθώς και η προνομιακή απόκτηση μετοχών της Εθνικής αξίας εκατομμυρίων €

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας των 5 πιο ευνοημένων από τα 70 μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που έλαβαν συνολικό bonus 13.851.217,9 € υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση μετοχών):

χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.

Την ίδια ώρα 400 εργαζόμενοι (του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και μπόνους… Ισχύουν όλα αυτά, κ. Φιλιππίδη;

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι κοινοί θνητοί καλούνται να δεχτούν μεγαλύτερη συμπίεση και λιτότητα στα εισοδήματά τους, ενώ golden boys και golden girls συνεχίζουν να απολαμβάνουν τεράστιες και προκλητικές αμοιβές και άλλες παροχές…

Έτσι, άραγε, θα βγάλει η κυβέρνηση την οικονομία από την κρίση; Ποιον κοροϊδεύουν;

Πηγή: indy.gr

0 απαντήσεις στο “Κ. Καραμανλής: «Οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις απαιτούν συναίνεση…»”

 1. Οι περισσότερες εταιρείες είναι δημόσιες αν προσθέσουμε και τις συμμετοχές των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ελέγχει το κράτος!

  Αλλά ακόμη και να μην ήταν δημόσιες και πάλι θα ήταν ένοχοι. Όλες οι τράπεζες πήραν μεγάλες επιχορηγήσεις από το δημόσιο φέτος και όλες έδωσαν τρελά μπόνους τα τελευταία χρόνια.

  Ο λαός πληρώνει τα σπασμένα των απατεώνων και τα πάρτι τους.

  Για τον δε ΟΠΑΠ έχει τετραπλά ύπουλο ρόλο όπως και άλλες (ΕΤΕ, ΤΤ κτλ) που με τις διαφημίσεις που τις υποχρεώνει το κράτος να βάζει συντηρεί έντυπα και απόψεις με το μέρος της από τηλεόραση μέχρι εφημερίδες.

  Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει..

 2. Το δημόσιο έχει το 28% των μετοχών του ΟΤΕ, το 34% του ΟΠΑΠ και σχεδόν το 50% των μετοχών της ΔΕΗ.

  Τώρα αν οι απολαβές που έχουν τα στελέχη αυτών των οργανισμών εσένα δεν σου λένε τίποτα …

 3. o OTE δεν είναι δημόσιο χρήμα σε καμμία περίπτωση. Ανήκει στους μετόχους του και απο ότι θυμάμαι το δημόσιο έχει ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10%.

  Σταματήστε τις παρλαπίπες! Ασφαλώς και οι αμοιβές είναι εκωπραγματικές για την Ελλάδα, αλλά να μην λέμε και μαλακίες για τον άσχετο λαουτζίκο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *