Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω ο Αβραμόπουλος για τη θητεία!

Και εκεί που η πάλε ποτέ πρωινή εφημερίδα του γνωστού συγκροτήματος μας ενημέρωνε ότι σε 15 μέρες ψηφίζεται η τρίμηνη αύξηση της θητείας, ενώ η απογευματινή έκδοση μας παρουσίαζε ρόδινα τα πράγματα και ότι σχεδόν οφείλουμε χάρη στην πραξικοπηματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ γιατί με το 12μηνο θα λαμβάνουμε μετάθεση στο 8μηνο υπηρέτησης στην παραμεθόριο, ο καθ΄ όλα αρμόδιος, ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, με την οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη θητεία.

Οι ενδοιασμοί φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαροί και κανείς δε μπορεί να υπολογίσει το πολιτικό κόστος μιας απευθείας αναμέτρησης με τη νεολαία, προχωρώντας σε μια από τις πλέον αντιδραστικές τομές, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας για πρώτη φορά από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Γιατί μπορεί οι μιλιταριστές δημοσιογράφοι και οι βιομήχανοι-έμποροι όπλων να ισχυρίζονται ότι αυτή η κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» θα μοιράσει το πολιτικό κόστος δια του τρία σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, γεμίζοντας τα στρατόπεδα με χιλιάδες δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους ώστε να εξοικονομηθούν ευρώ για τις αγορές όπλων και τις νέες εκστρατείες του ΝΑΤΟ, αφήνοντας ανοικτά εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να τροφοδοτείται το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρίας, αλλά ο Δ. Αβραμόπουλος γνωρίζει ως έμπειρος πολιτικός ότι αυτός θα μείνει στην ιστορία ως ο ΥΕΘΑ που επανέφερε το 12μηνο.

Και επειδή φοβάται να μην μείνει «στο ράφι της ιστορίας», το σκέφτεται και το ξανασκέφτεται.  Ενώ ο Δ.Αβραμόπουλος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της άποψης για τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ξαφνικά, σε απάντησή του σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε για το θέμα της αύξησης της θητείας ο ΥΕΘΑ απάντησε: “Η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμερίζομαι την ανησυχία  ότι οι νέοι δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ούτε και να στερηθούν της δυνατότητας άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι όλα εξαρτώνται από το πότε θα γίνουν εκλογές! Ο ΥΕΘΑ είναι βέβαιο ότι δε θέλει να πάρει “πάνω” του ένα σαφώς αντιδημοφιλές μέτρο, εν όψει μάλιστα εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναλάβει την ευθύνη της απόφασης για αύξηση της θητείας την οποία ζητούν οι στρατιωτικοί.

Άρα, είτε το ζήτημα της αύξησης της θητείας, που πρέπει να θεωρείται σίγουρο ανεξάρτητα το πότε θα γίνει, θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση, είτε ο Δ.Αβραμόπουλος θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την αύξηση της θητείας ως κοινή απόφαση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ψηφίζοντας το στη Βουλή.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι υπολογίζουν τις αντιδράσεις της νεολαίας. Θυμίζουμε ότι τους σχεδιασμούς αύξησης της θητείας του πρώην ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη μπλόκαραν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις!

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν αποτελεί ένα απομονωμένο μέτρο. Εντάσσεται στην Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με συμπλήρωμα  την εθνικιστική προπαγάνδα, στη μετατροπή της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων που θα στηρίζεται σε ένα στρατό εφέδρων συνεχώς πολεμικά εκπαιδευόμενο. Τμήμα της ευρύτερης αντιδραστικής ταξικής επίθεσης με στόχο τη Δια Βίου υποταγή της νεολαίας, του πιο ανυπότακτου τμήματος της κοινωνίας. Στράτευση στα 18-19, κόψιμο των αναβολών, δουλεία μέχρι τα 25 χρόνια με ακόμη μικρότερο μισθό, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης διαμορφώνουν τοπίο απόλυτης εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των νέων ανθρώπων χωρίς δικαιώματα.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Αντιστεκόμαστε στα μιλιταριστικά και αντεργατικά χαράτσια στην νεολαία, δίνοντας τη μάχη της ανατροπής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-κεφαλαίου και του Μνημονίου Ε.Ε.-ΔΝΤ. Με τους αγώνες μας σταματήσαμε την Στράτευση στα 18. Μπλοκάραμε την Καταστολή της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 από τον στρατό. Την Απεργοσπασία από τον Στρατό της μεγάλης απεργίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ που είχε διατάξει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου.  

Θα τους σταματήσουμε ξανά με  την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση. Καλούμε την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος του συστήματος σε ένα Στρατό που αναλαμβάνει καθήκοντα Απεργοσπάστη και Καταστολής Πλήθους και σε μια Αστυνομία που στρατιωτικοποιείται. Κοινά καθήκοντα των εθνικών στρατών των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που με βάρβαρες επεμβάσεις, επιχειρήσεις κατοχής και καταστολής καταδυναστεύουν τον κόσμο της εργασίας μοιράζοντας και ξαναμοιράζοντας τον κόσμο, επιβάλλονατς τους Νόμους της Αγοράς και τα αισχρά ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.

Η Πρωτοβουλία για Αντιπολεμικό Αντιμιλιταριστικό Αντιεθνικιστικό Συντονισμό σχεδιάζει σχετική εκδήλωση-καμπάνια ενάντια στον σύγχρονο μιλιταρισμό σε νέα Σύσκεψη τη Δευτέρα 9/1/2012, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), στις 7.00 μ.μ..

Τη Παρασκευή 13-01, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σύσκεψη στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), στις 7.00 μ.μ. για την οργάνωση της αντιμιλιταριστικής απάντησης, συνενώνοντας όλες τις κινηματικές συνιστώσες.

Απαιτούμε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Καλούμε τους μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους-ανέργους σε Αντεπίθεση, απαιτώντας τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Την κατάργηση του χρηματικού πρόστιμου που επιβάλλεται στους αρνητές στράτευσης για λόγους συνείδησης και στους εφέδρους που γυρίζουν την πλάτη στις ασκήσεις της διά βίου πολεμικής εκπαίδευσης που καθιστούν τη χώρα μας Ισραήλ των Βαλκανίων.

Επεκτείνοντας-διευρύνοντας τις Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε μονάδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και την στρατιωτική καταστολή των κινημάτων. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών και των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται έντονα και επιβαρύνονται με την έμμεση φορολογία της υποχρεωτικής στράτευσης.

Απευθυνόμαστε στα εργατικά σωματεία-φοιτητικούς συλλόγους-κινήσεις ανέργων και τους καλούμε να στηρίξουν τις διεκδικήσεις για την καταβολή ενσήμων-αξιοπρεπούς αμοιβής στους φαντάρους και εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *