Η κυβέρνηση μαύρου μετώπου και τρόικας εξαπολύουν νέο αντεργατικό σφαγείο

«Πρέπει να κάνουμε μια σειρά από αλλαγές και αυτές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα. Ε! θα έρθουν, -σ.σ οι εκπρόσωποι της τρόικας- θα δουν και θα συζητήσουν όλα αυτά τα ζητήματα, από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων μέχρι ό,τι άλλο θέλετε. Αυτά όλα είναι μια συζήτηση που θα γίνει. Και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα μέχρι το 2015 και αυτό είναι το πολύ ουσιαστικό».

Παντελής Καψής, υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Είναι γνωστό ότι ο Π. Καψής είναι προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου που εξοφλά γραμμάτια απέναντι στον ΔΟΛ. Αλλωστε το συγκρότημα Λαμπράκη (με ισχυρό άντρα τον Σ. Ψυχάρη σήμερα) έχει πάντα ισχυρούς δεσμούς με όλες τις κυβερνήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Καψής ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι γιοί του, ο Μανώλης Καψής είναι το φερέφωνο κάθε μνημονιακής επιλογής, ενώ ο αδελφός του, ο Παντελής, πήρε κυβερνητικό πόστο σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών του, αφού σαν διευθυντής των φυλλάδων του ΔΟΛ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υποστήριξε τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργού απαξιώνοντας εντελώς το όνομα του Φ. Πετσάλνικου που είχε ακουστεί να διεκδικεί την ίδια θέση.

Το ποιόν όμως του Π. Καψή δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία μπροστά στα όσα ακούσαμε να λέει σήμερα στην τηλεοπτική του παρουσία που αναφέραμε. Και η ουσία είναι ότι η συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου-τρόικας αποφάσισαν και βάζουν προς υλοποίηση νέα αντεργατικό σφαγείο. Κι όλα αυτά με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της «ανταγωνιστικότητας».
«Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική» μας είπε και ο Π. Καψής. Και όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη φυλλάδα είναι σίγουρος ότι τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση του διορισμένου πρωθυπουργού της χώρας μας Παπαδήμιου θα ψηφίσουν στην βουλή την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Και ενώ αυτοί είναι οι σχεδιασμοί των πλουτοκρατών και του πολιτικού τους προσωπικού, το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει απάντηση απ’ την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και τι μορφή θα έχει αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *