Το πάρτι των πλουτοκρατών


Η ασυδοσία του κεφαλαίου με τις πλάτες του κοινοβουλευτικού θιάσου που μας κυβερνά συνεχίζει το κερδοσκοπικό πάρτι του σε βάρος του ελληνικού λαού.

Κάποια οικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν σε κάνουν απλώς να αγανακτείς και να οργίζεσαι αλλά και να προβληματίζεσαι. Τελικά είμαστε τόσο μαλακισμένος λαός; Πως διάολο γίνετε όχι απλώς να δεχόμαστε παθητικά μια τέτοια κατάσταση αλλά να επιβραβεύουμε το πολιτικό προσωπικό των δυναστών μας; (Τουλάχιστον αυτό λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις).

Ας μην μιλήσουμε για το ποια είναι η οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης. Την ζούμε καθημερινά. Να αναφέρουμε μόνο τι συμβαίνει την ίδια στιγμή με τους πλουτοκράτες.

Εχουμε και λέμε:

Τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο αλευροβιομηχανιών το πρώτο τρίμηνο σπάνε τα κοντέρ με αυξήσεις που ξεπερνούν και το 1.000%.

Οι βιομηχανίες τροφίμων αλλά και οι εταιρείες του λιανικού εμπορίου (σούπερ μάρκετ κ.λπ.) και τα διυλιστήρια αποκόμισαν κέρδη-μαμούθ εξαιτίας των ανατιμήσεων-ρεκόρ σε τρόφιμα και καύσιμα. Τα συνολικά καθαρά κέρδη των βιομηχανιών τροφίμων αυξήθηκαν από 2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε 7,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο φέτος (278,3%!).

Τα καθαρά κέρδη των διυλιστηρίων εκτοξεύτηκαν από τα 80,2 εκατ. ευρώ στα 135 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 68,1%, ενώ η συνολική κερδοφορία στον κλάδο του λιανεμπορίου – συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ- αυξήθηκε από τα 64,6 εκατ. ευρώ στα 77,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 20,4%.

Το ράλι στα καθαρά κέρδη των εταιρειών αυτών δείχνει ότι οι ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο δωδεκάμηνο στις τιμές των τροφίμων (έως 35%) και στις τιμές του πετρελαίου (κατά 100%) «μεταφράζονται» σε κέρδη ρεκόρ για τις βιομηχανίες τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα διυλιστήρια.

Και εμείς κολλημένοι στον καναπέ και στο χαζοκούτι μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *