Επιστρέφει το μετάλλιο στους Σιωνιστές

=”” <=”” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always”>

(Στην οθόνη της google κάτω δεξιά έχει ένα κουμπάκι που γράφει “CC” πατάς εκεί την εντολή: “Click to show captions” δηλαδή κάνε κλικ για να ενεργοποιήσεις τους υπότιτλους).

Επιστρέφει το μετάλλιο στους Σιωνιστές

Είσαστε ίδιοι με τους ναζί

«Η οικογένεια Χαΐμ Μπενρουμπή είχε συλληφθεί από τη Γκεστάπο, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και ζητούσε απεγνωσμένα καταφύγιο. Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, γνωστός χειρουργός στην πόλη των Πατρών, έκρυψε για ενάμιση χρόνο στην κλινική και το σπίτι του, με κίνδυνο της ζωής του, το ζεύγος Μπενρουμπή και τα δυο παιδιά τους Σαμ και Νέλλη. Ο Δρ. Αναγνωστόπουλος, εμπνεόμενος από καθαρά ανθρωπιστικά αισθήματα και παραβλέποντας τους τρομερούς κινδύνους που συνεπάγονταν οι πράξεις του αυτές, βοήθησε αφενός την οικογένεια Μπενρουμπή και αφετέρου παρείχε επανειλημμένα ιατρική περίθαλψη σε τραυματισμένους αγωνιστές της Αντίστασης.

Ιερουσαλήμ, 26 Φεβρουαρίου 1989»

Αυτό είναι το κείμενο σ’ ένα τιμητικό δίπλωμα που αναφέρεται στη διάσωση της οικογένειας Μπενρουμπή (η γνωστή οικογένεια καπιταλιστών) από το γιατρό Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο, στη διάρκεια της κατοχής. Το δίπλωμα, μαζί μ’ ένα τιμητικό μετάλλιο, παρέλαβε ο γιος του Βίκτωρας Αναγνωστόπουλος, σε ειδική τελετή που έγινε το 1989 στην ισραηλινή πρεσβεία, προκειμένου να τιμηθούν Ελληνες που έκρυψαν και διέσωσαν Εβραίους στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Ολοι όσοι τιμήθηκαν κλήθηκαν να φυτέψουν και ένα δέντρο στο Yad Vashem, το διάσημο Μνημείο του Ολοκαυτώματος που έχει χτιστεί στο Τελ-Αβίβ.

Ο Κ. Αναγνωστόπουλος ήταν γνωστός χειρουργός της Πάτρας, με δική του κλινική. Στην κλινική και το σπίτι του (που επικοινωνούσαν με έναν κήπο) έκρυψε την οικογένεια Μπενρουμπή παίρνοντας ένα τεράστιο ρίσκο για τον ίδιο και την οικογένειά του (σύζυγος και δυο ανήλικα παιδιά). Το ρίσκο ήταν όλο δικό του, γιατί η εβραϊκή οικογένεια δεν είχε να χάσει τίποτα. Το ρίσκο ήταν ακόμη μεγαλύτερο, γιατί ο Κ. Αναγνωστόπουλος αντιμετώπιζε συχνές εφόδους από τους κατακτητές, οι οποίοι έψαχναν μη τυχόν νοσήλευε μαχητές της Αντίστασης (όπως και έκανε πολλές φορές). Είχε επίσης τον κίνδυνο καρφώματος από κάποιον από το προσωπικό της κλινικής, αφού δεν ήταν καθόλου φυσιολογικό δυο δωμάτια να είναι μονίμως κατειλημμένα από τους ίδιους ανθρώπους.

Σήμερα, ο γιος του Βίκτωρας επιστρέφει το μετάλλιο και το τιμητικό δίπλωμα στο σιωνιστικό κράτος, καταγγέλλοντας και μ’ αυτό τον τρόπο το έγκλημα της Γάζας. Στα τέλη του Γενάρη βρέθηκε στη Βηρυττό. Εκεί εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή, όπου ζήτησε από τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού να επιστρέψουν το μετάλλιο και το δίπλωμα στους Σιωνιστές. Αρνήθηκε να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους. «Μετά τη Γάζα όλοι ξέρουν γιατί», είπε. Αφησε να μιλήσουν οι εικόνες. Δίπλα-δίπλα οι εικόνες από το ναζιστικό έγκλημα ενάντια στους Εβραίους και οι εικόνες από το σιωνιστικό έγκλημα ενάντια στους Παλαιστίνιους. «Give them back to them» («δώστε τα πίσω σ’ αυτούς») ήταν τα λόγια που επαναλάμβανε, λόγια που έγιναν σλόγκαν στη Βηρυττό, όπου η εκπομπή προβλήθηκε κατ’ επανάληψη.

Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, πήγε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου προπολεμικά υπήρχε η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα (που είχε και τα περισσότερα θύματα, όπως είναι γνωστό) και κατέθεσε τα μετάλλια στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. «Αυτό είναι για τους νεκρούς», είπε αφήνοντας ένα μικρό καντήλι, «κι αυτό είναι για τους ζωντανούς», είπε αφήνοντας το δίπλωμα και το μετάλλιο, με μια μικρή επιγραφή που έγραφε: «Κατατίθεται εδώ σε ένδειξη σεβασμού για τα θύματα. ΟΛΑ τα θύματα».

Δεν χρειάζεται να γράψουμε εμείς τίποτ’ άλλο για τη σημασία αυτής της πράξης. Μιλά η ίδια η πράξη. Σημειώνουμε μόνο ότι ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη γίνει στο εξωτερικό από Εβραίους. Αναφέρουμε δυο περιστατικά που έχουν περιέλθει σε γνώση μας. Την ίδια περίοδο που ο Βίκτωρας βρισκόταν στη Βηρυττό, δημοσιεύτηκε στη γαλλική Monde επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες ο συγγραφέας Jean-Moises Braitberg, με την οποία του ζήτησε να αφαιρέσει την πλάκα με το όνομα του παππού του από το Yad Vashem. Λίγες μέρες αργότερα, οι αδελφοί Michaei και Osha Neumann, καθηγητής Φιλοσοφίας σε καναδικό πανεπιστήμιο ο πρώτος και δικηγόρος στο Μπέρκλεϊ ο δεύτερος έστειλαν παρόμοια επιστολή στον πρόεδρο του Ισραήλ και στον διευθυντή του Yad Vashem, με την οποία τους ζήτησαν να αφαιρέσουν το όνομα της γιαγιάς τους από τον τείχο του μνημείου.

Τρία παραδείγματα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες που προέβησαν την ίδια πράξη. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να δημιουργηθεί ένα διεθνές ρεύμα, που θα απονομιμοποιήσει πλήρως το σιωνιστικό κράτος και θα δείξει σε όλο τον κόσμο ότι καπηλεύεται τους διωγμούς των Εβραίων από τους ναζί για να εξασφαλίσει άλλοθι για τη δική του ναζιστική συμπεριφορά προς τους Παλαιστίνιους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πάρει μετάλλια όπως η οικογένεια του γιατρού Αναγνωστόπουλου. Οποιος γνωρίζει τέτοια οικογένεια ας την πληροφορήσει για την ενέργεια του Βίκτωρα και ας της ζητήσει να κάνει το ίδιο. Οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να πάρουν μια όσο γίνεται πιο ηχηρή απάντηση. Να μην τους επιτρέψουμε να καπηλεύονται την ιστορική μνήμη.

Το κείμενο είναι απ’ την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *