Μανούλες οι ρασοφόροι στις “ιερές” μπίζνες

Τούτο το αλισβερίσι που γίνεται μεταξύ δεσποτάδων και πολιτικάντηδων στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας δεν έχει σταματημό.
Τώρα πάλι μαθαίνουμε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χάρισε στην ζούλα, και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, 32.100 τ.μ δασικής έκτασης.

Απ’ ότι γράφει το ρεπορτάζ της tvxs “Η εν λόγω δασική έκταση παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2007 με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ως σκοπός της παραχώρησης προσδιορίσθηκε η «ανέγερση εκκλησιαστικού ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων».
Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2008, με απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ίδρυση και δραστηριότητα του εν λόγω ιδρύματος.

Ωστόσο, ήδη από το 2006 είχε εκδοθεί απόφαση του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης που έκρινε ότι η επίδικη έκταση είναι δασική και κατά συνέπεια η εκχώρησή της μπορεί να γίνει μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται στο νόμο. Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, νόμιμοι λόγοι που δικαιολογούν την παραχώρηση του δάσους είναι μόνο αυτοί που αποσκοπού στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, όπως η ανέγερση νοσοκομείου, κέντρου υγείας ή υγειονομικού σταθμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αίτηση ακυρώσεως του Δικηγορικού Συλλόγου, στην εν λόγω απόφαση του Υπουργού αναφέρεται μόνο ανέγερση «υπηρεσίας γενικής περίθαλψης των χρονίως πασχόντων», οι οποίοι θα καταβάλλουν… οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής και περίθαλψής τους!

Αποψίλωση του δάσους από… την εκκλησία

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη παράνομη υπουργική απόφαση που στην ουσία χαρίζει δημόσια έκταση χωρίς τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων και σε φορέα που δεν προβλέπεται από το νόμο. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ήδη καταθέσει 4 προσφυγές κατά της υπουργικής απόφασης που παραχώρησε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, δασική έκταση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, έθεσε άμεσα σε εφαρμογή την απόφασή του για αποψίλωση του δάσους και δε θα είχε απομείνει ούτε δένδρο, αν δεν είχαν κινητοποιηθεί οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της πόλης”.

Τελικά οι ρασοφόροι είναι μανούλες στις μπίζνες. Και φυσικά ο δεσπότης Ανθιμος τις δουλειές του τις κανονίζει όπως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Στα μουλωχτά αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας.
Γ’ αυτό πριν καιρό είχε συναντηθεί αρχικά με τον Παπαθανασίου και μετά με τον Καραμανλή παίρνοντας την υπόσχεση ότι θα προωθηθούν όλα τα «άγια» επιχειρηματικά σχέδια στο πλαίσιο του επομένου ΚΠΣ και πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά έκτακτη φορολόγηση για τις «ιερές» μπίζνες που κάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *