Ο στόχος του Μαρκογιαννάκη

Ενίσχυση της αστυνομίας, εντατικοποίηση της παρουσίας της και χρήση των καμερών ασφαλείας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ όπως δήλωσε πριν λίγο, ο Μαρκογιαννάκης.

Πέρα απ’ τις ρουφιανοκάμερες που έτσι κι αλλιώς δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να φακελώνουν τους διαδηλωτές να σταθούμε σε ένα άλλο σημείο της δήλωσης Μαρκογιαννάκη: «Η ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχυθεί σε προσωπικό και εξοπλισμό», μας είπε.

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι όταν ο Μαρκογιαννάκης αναφέρετε σε «εξοπλισμό» δεν εννοεί τεχνολογικό αφού οι δυνάμεις καταστολής διαθέτουν την «τελευταία λέξη της μόδας» σε ηλεκτρονικούς ρουφιάνους.
Μόλις πριν λίγες μέρες πληρώσαμε άλλα 3.500.000 ευρώ για να προμηθευτεί η μπασκηναρία άλλο ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, που σαρώνει τα πάντα σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση (email, sms, mms).

Προφανώς θα εννοεί ότι οι μπάτσοι θα προμηθευτούν και άλλα όπλα παρόμοια του τύπου Taser stun guns που η παγκόσμια εμπειρία δείχνει ότι ευθύνονται για εκατοντάδες θανάτους διαδηλωτών.

Πάμε τώρα στην εξαγγελία του υπουργού ότι η «Η ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχυθεί σε προσωπικό».

Δεν πληρώνουμε αρκετούς μπάτσους και χρειαζόμαστε κι άλλους;

Φυσικά και δεν είναι έτσι.

Η Ελλάδα διαθέτει την καλύτερη αναλογία αστυνομικών και πολιτών από το σύνολο των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, η Ελλάδα διαθέτει έναν αστυνομικό για 200 κατοίκους, ενώ η Γερμανία ανά 350 κατοίκους, η Γαλλία έναν μπάτσο για 417 κατοίκους, η Δανία έναν αστυνομικό για 386 κατοίκους και παρόμοια αναλογία υπάρχει σε όλες τις δυτικές χώρες.

Το εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ- ότι η Ελλάδα στην αναλογία μπάτσων – κατοίκων βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Δηλαδή «συναγωνιζόμαστε» σε αναλογία αστυνομικών-κατοίκων τα πιο στρατιωτικοφασιστικά καθεστώτα που υπάρχουν στον πλανήτη!!

Και ο Μαρκογιαννάκης έβαλε στόχο να κατακτήσουμε την πρώτη θέση!

0 απαντήσεις στο “Ο στόχος του Μαρκογιαννάκη”

  1. Μια αναζήτηση στις ιστοσελίδες των εφημερίδων να κάνεις θα βρεις αεκετά σχετικά στοιχεία. Τα νούμερα που αναφέραμε τα πήραμε από δημοσιεύματα της ¨Καθημερινής” και “Ελευθεροτυπίας”

  2. Σε λάθος ποστ άφησα το σχόλιό μου προηγουμένως! Το επαναλαμβάνω στο σωστό:

    Γεια χαρά,

    Υπάρχει κάποια πηγή από την οποία αντλούνται αυτά τα στοιχεία; Αν ναι, θα με ενδιέφερε πολύ η παραπομπή! Ευχαριστώ 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *