Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται σήμερα, της έρευνας που έκανε το Ιδρυμα Οικονομικών και βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) είναι πολύ χαρακτηριστικά και απεικονίζουν την οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Το 84% των πολιτών, που απάντησαν σ’ αυτή την έρευνα περιμένει ελαφρά ή αισθητή ενίσχυση της ανεργίας το επόμενο 12μηνο! Στην ίδια έρευνα, περίπου οι μισές από τις επιχειρήσεις της βιομηχανίας, των κατασκευών και του κλάδου του αυτοκινήτου εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις το επόμενο διάστημα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το 1 στα 3 τουριστικά γραφεία.

Κι ενώ η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί στα ύψη, το 54% των νοικοκυριών που ρωτήθηκαν αναφέρει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» ενώ αναμένει να χειροτερέψει η κατάσταση.
Η καθημερινότητα του Έλληνα σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας είναι γεμάτη με ανασφάλεια για τη δουλειά, άγχος για απρόβλεπτες καταστάσεις, απαισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια.

Και μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η νεοδημοκρατική κυβέρνηση έχει βρει την λύση.
Ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σύμβουλος του Καραμανλή, Α. Φιλιππόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Οι επιδράσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα» αποκάλυψε την πραγματική στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική διαχείριση, λέγοντας:
«Αφού δεν έχουμε πλέον τη λύση της υποτίμησης του νομίσματος για να μειώσουμε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, θα πρέπει να κινηθούμε προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Θα πρέπει δηλαδή να μειώσουμε τις τιμές, για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους εταίρους μας, να μειώσουμε το εργατικό κόστος, δηλαδή τις αμοιβές στο δημόσιο τομέα».

Οι μέρες που έρχονται δηλαδή δεν προβλέπονται απλώς δύσκολες αλλά κατάμαυρες. Και δυστυχώς δεν υπάρχει συνδικαλιστικό μαζικό ταξικό κίνημα για να έχουμε ελπίδες ότι θα αναστραφεί αυτή η κατάσταση που μας ετοιμάζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *