ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ-10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αυτή είναι η ιστορία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Ακολουθεί το «νέο ΝΑΤΟ», παγκόσμιος Χωροφύλακας, «τιμωρός της τρομοκρατίας» και βασικός αρωγός καταστολής κινημάτων και κοινωνικών εκρήξεων στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων, στις χώρες που κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πλανητικός Στρατιώτης, παγκόσμια δολοφονική μηχανή των «προληπτικών πολέμων», που με όχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» εκφράζει, προωθεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής δύσης υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ. Στη νέα μοιρασιά του κόσμου, των Αγορών, των πηγών και δρόμων ενέργειας, αλλά και του εργατικού δυναμικού δηλώνει πάντα παρόν. Στους πολέμους της νέας εποχής οι αθώοι-άμαχοι μπαίνουν στο στόχαστρο και το ΝΑΤΟ μετατρέπεται σε Σιδερένια Φτέρνα του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, θεωρώντας τις διεκδικήσεις και τα ξεσπάσματα των αγωνιζόμενων «Ασύμμετρες Απειλές», μετaτρέποντας τις σφαγές σε γραφικά των play station.

Από κοντά η ΕΕ που διευρύνει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ, αναπτύσσει αυτοτελείς στρατιωτικούς μηχανισμούς (Ευρωστρατός), ενισχύοντας τον επιθετικό – ιμπεριαλιστικό της ρόλο, πραγματοποιώντας (5) στρατιωτικές επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων και (7) αστυνομικές αποστολές εκτός «συνόρων» της. Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατάζουν Μισθοφόρους να περιπολούν στις μεγάλες πόλεις, τρομοκρατώντας και προειδοποιώντας για τον κατασταλτικό ρόλο απέναντι στα κινήματα.

Η Ελλάδα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η «Ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια» συμμετείχε-συμμετέχει σε κάθε εισβολή, επέμβαση και κατοχή. Ο στρατός αναπροσαρμόζεται στα νέα Νατοϊκά δεδομένα, αποκτά αποτρεπτικό – επιθετικό στρατιωτικό δόγμα, στέλνει (15) αποστολές εκτός συνόρων (είναι έτοιμος για Γάζα), εκπαιδεύεται στην καταστολή διαδηλώσεων. Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη έβαλε σε Επιφυλακή τον Στρατό, αντιμετωπίζοντας ως «έκτακτη ανάγκη», τον εχθρό λαό.

H «Ασφάλεια» του αστικού συστήματος εξουσίας και του κόσμου της Αγοράς είναι το απόλυτο δόγμα που εξαιτίας του το ΚΥΣΕΑ επιβάλλει βάρβαρα μέτρα παρακολούθησης, ενδυναμώνοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. «Σε κάθε γωνία υπάρχει Αστυνομία, Χούντα δεν υπάρχει μόνο στην Τουρκία» φωνάζουν οι διαδηλωτές περιγράφοντας τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό στη χώρα μας, όπου η καταστολή είναι η απάντηση στην ανέχεια, ο οξυμένος κρατικός αυταρχισμός είναι τμήμα του Προληπτικού Πολέμου που εξαπολύει υ κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμπαράσταση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-εμπόρων βιομηχάνων εναντίον του «εσωτερικού εχθρού λαού».

Όλοι μαζί ετοιμάζουν τους νέους γύρους σφαγής σε Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Αφρική
ΕΜΠΟΔΙΟ οι κοινοί αγώνες ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό, ρατσισμό, κρατικό αυταρχισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Έξω ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ – «Ειρηνευτικές Δυνάμεις» από ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΚΑΥΚΑΣΟ-ΛΙΒΑΝΟ-ΑΦΡΙΚΗ. Διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Αποχώρηση της Ελλάδας τώρα.

• Να κλείσουν οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Να γυρίσουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

• Να σταματήσει ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατεί τους αγωνιζόμενους λαούς και τα κινήματα. Να καταργηθούν τα πολεμικά δόγματα των Ασύμμετρων Απειλών – Προληπτικών Πόλεμων.

• Ειρήνη και Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση-αποκλεισμός. Δικαίωση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

• Έξω οι Εγγυητές και οι ξένοι στρατοί από την Κύπρο. Όχι στα σχέδια Ανάν. Όχι είσοδος της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Κοινοί αγώνες των δύο κοινοτήτων.

• Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες. Παροχή Ασύλου. Να κλείσουν τα «στρατόπεδα αιχμαλωσίας των μεταναστών». Σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων.

• Μπλοκάρισμα των Πολεμικών Εξοπλισμών. Λεφτά για Δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Ασφάλιση-Πολιτισμό.

• Κανένας νέος Μισθοφόρος. Μείωση της θητείας. Όχι στην χρήση του Στρατού εναντίον των κινημάτων.

• Όχι στην ευρωκαταστολή και ευρωτρομοκρατία. Να καταργηθούν οι τρομονόμοι.

• Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου χρώματος-εθνότητας-θρησκείας, για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

• Να ανατραπεί η κυβέρνηση του πολέμου, του κρατικού αυταρχισμού και της αντεργατικής πολιτικής.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το Σαββάτο 4/4/09 .

Συγκέντρωση στις 13:00 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και ΠΟΡΕΙΑ στην ΒΟΥΛΗ-ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.Ε.-ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ.

Συνέλευση του Αντιπολεμικού-Αντιμιλιταριστικού Κινήματος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών μετά το τέλος της πορείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *