Μετά την απόφαση του ΣτΕ ξανανοίγε​ι το ζήτημα του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. “Άγνωστοι” έκαψαν το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Για την απόφαση του ΣτΕ…

http://antixyta.blogspot.com/

Ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι η απόφαση του ΣτΕ που  αφορούσε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων (ουσιαστικά την αδειοδότηση) για τα έργα σε Γραμματικό και Κερατέα. Η απόφαση ήταν απορριπτική στις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο δήμος Κερατέας  και η κοινότητα Γραμματικού. Μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη και δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάσταση όσον αφορά το έργο στο Οβριόκαστρο. Να θυμίσουμε πως εκκρεμούν ακόμα 2 προσφυγές στο ΣτΕ (εκδίκαση και απόφαση για απαλλοτριώσεις και δασικό). Επίσης εκκρεμούν οι αγωγές των ιδιοκτητών απέναντι στο δημόσιο (νομή και κατοχή) και φυσικά το πιο σημαντικό: Η τελεσίδικη εφετειακή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δεν επιτρέπει να   εκτελεστεί κανένα έργο στην περιοχή. Περιμένουμε το κείμενο της απόφασης για να δούμε το σκεπτικό της.

Δεν είναι τυχαίο πως η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη      δημοπράτηση των νέων εργοστασίων. Οι συνεχείς δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών, με την όποια πίεση δημιουργούν μαζί με άλλους      γνωστούς και άγνωστους τρόπους και με δεδομένο το γεγονός της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που μας δικαιώνει και δεν αλλάζει, η απόφαση αυτή, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πολιτική και επικοινωνιακή (ήδη ΔΟΛ και Πήγασος βομβαρδίζουν, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά απόψε και τις επόμενες ημέρες, μας τα έχουν  μαζεμένα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσουν). Όπως πολιτική και επικοινωνιακή ήταν και η περσινή απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής εργασιών στο ΣτΕ, την ίδια      ώρα που υπήρχε ήδη απόφαση αναστολής εργασιών από το Ειρηνοδικείο  Λαυρίου. Αποτέλεσμα: Το έργο να μην ξεκινήσει τότε, όπως δεν θα      ξεκινήσει ποτέ!!!

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την ΕΜΜΟΝΗ των κρατικών αξιωματούχων, των πολιτικών προϊσταμένων τους και των εργολάβων στο Οβριόκαστρο. Ελπίζουμε πως τώρα οι ευκολόπιστοι στα ευχολόγια  των Σγουρού, Λιακόπουλου και των λοιπών συνδαιτυμόνων να      αντιληφθούν πως οι επίσημοι συνομιλητές τους το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα πατήσουν πόδι στο Οβριόκαστρο και τίποτε      άλλο.

Δεν θα το καταφέρουν ποτέ…

ΑΠΑΡΤΟ        ΚΑΣΤΡΟ: ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

17/1/2012
http://antixyta.blogspot.com/

 

Άγνωστοί(;) αργά χθες το βράδυ περιέλουσαν με πετρέλαιο   το χώρο, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ». Δεν είναι όμως μια δυσάρεστη είδηση. Είναι πολύ   ευχάριστη και τους ευχαριστούμε πολύ για ένα ακόμα δώρο που μας  πρόσφεραν. Τέτοιες πράξεις αποσκοπούν στο να κάμψουν το ηθικό και  να κλείσουν στόματα. Όχι όμως για εμάς. Ακριβώς το αντίθετο      ισχύει: ΜΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΘΑ  ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!!

Ενδεικτική ήταν η απάντηση ενός φίλου το πρωί όταν του      ανακοινώσαμε το γεγονός, συνοδευόμενη από ένα τεράστιο χαμόγελο: «Ε, και τι έγινε; Θα το ξαναφτιάξουμε», δείχνοντας ταυτόχρονα προς το μέρος της καρδιάς του. Εκεί βρίσκεται ούτως ή άλλως το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», στις καρδιές όλων μας, όπως και  ο λόφος του «ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ», που κάποια παιδιά τον έκαναν ΙΕΡΟ  σύμφωνα με τους συνομιλητές – αντιπάλους μας. Αυτά τα δύο μέρη   συμβολίζουν τον τίμιο αγώνα μας, τις θυσίες μας, μα πάνω απ’ όλα      τη νίκη μας. Τα δοκάρια θα στηθούν ξανά, οι τοίχοι θα γεμίσουν με  τις εικόνες του αγώνα και η συντροφιά θα συνεχίσει να μαζεύεται γύρω απ’ την ξυλόσομπα…

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΑΣ

Το δελτίο τύπου του δήμου που ακολουθεί (φοβερά  αντανακλαστικά σήμερα), έχει τόσα δάκρυα συγκίνησης που θα  μπορούσαν να σβήσουν τη φωτιά…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Δήμος Λαυρεωτικής καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, σύμβολο του αγώνα των κατοίκων της      Κερατέας που αντιστάθηκαν σθεναρά, με θάρρος και αυτοθυσία για να      προστατεύσουν τη γη τους από τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων.

Το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ δεν ήταν τα ξύλα, τα χαλίκια και οι καρέκλες αλλά ο λαός της Λαυρεωτικής που το έχτισε, που ύψωσε τη  φωνή του απέναντι στην άνανδρη επίθεση που δέχτηκε… και που κάθε  ημέρα που περνάει είναι έτοιμος να χτίσει κι από ένα ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ      φύλακα του τόπου του.

«Να  πιστεύουμε σε εμάς και σε αυτά που καταφέραμε…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *