Παρέμβαση συλλογικοτ​ήτων Ανατ. Αττικής στην ENEKTRON

Ανακοίνωση

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρίας ENEKTRON που έχει αναλάβει τοέργο των διακοπών ρεύματος στην Aνατολική Αττική πραγματοποίησαν στις 17 Ιανουαρίου μέλη συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο στόχος τους ήταν να καταστήσουν σαφή την πρόθεση και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να προστατέψουν το δικαίωμα στο ηλεκτρικόρεύμα, γιατί είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι εργολαβία.

Σ’ αυτή την πρώτη κοινή δράση συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Μαρκόπουλου «Οχι στα χαράτσια», της Λαϊκής Συνέλευσης Γλυκών Νερών, της Λαϊκής Συνέλευσης Παλλήνης και της Πρωτοβουλίας κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια. Φτάνοντας στα γραφεία της εταιρίας ΕΝΕΚΤRΟΝ, ζήτησαν τον υπεύθυνο, αλλά τους ανακοινώθηκε ότι έλειπε! Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν αν η συγκεκριμένη εταιρία δεσμεύεται από την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων να μην προβεί σε διακοπή ρεύματος, αλλά οι υπάλληλοι βέβαια δήλωσαν άγνοια. Τους ζητήθηκε να μεταφέρουν στον εργολάβο ότι οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν καμμία διακοπή ρεύματος στην περιοχή, ενώ οι υπάλληλοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι εκείνοι απλά εκτελούν εντολές, για να τους αντιταχθεί ότι καθένας έχει την ευθύνη για το ηθικό περιεχόμενο της εντολής που καλείται να εκτελέσει. Η παρέμβαση έβαινε προς το τέλος της, καθώς οι υπαλλήλοι επαναλάμβαναν “εντάξει θα μεταφέρουμε το μήνυμα”…

Ξαφνικά εισβάλει από τα ενδότερα ο δηλώνων ιδιοκτήτης των γραφείων και απαιτεί με σκαιό τρόπο να φύγουμε αμέσως από την ιδιοκτησία του. Ηαπάντηση ήταν ότι η επίσκεψη των συλλογικοτήτων έχει στόχο να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει καμμία ανοχή στον εργολάβο που θα τολμήσει να έρθει σε ακόμη πιο ιδιωτικούς χώρους, τα σπίτια μας, να μας κόψει το ρεύμα για να κερδοσκοπήσει. Η επιθετικότητά του ξεπέρασε κάθε όριο, όταν άρπαξε τη μικρή κάμερα συναγωνίστριας που βιντεοσκοπούσε τηνπαρέμβαση και την πέταξε βρίζοντας. Επακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με πρωταγωνιστή τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη (του ορόφου; της χρηματιστηριακής που συμπτωματικά συστεγάζεται στο ίδιο γραφείο με την ΕΝΕΚΤRON; και της ΕΝΕΚΤRΟΝ;). Ερχόμενος αντιμέτωπος με την αποφασιστικότητα των κατοίκων, ανέσυρε και άλλους ρόλους από το πολυσχιδές οπλοστάσιό του, δηλώνοντας Γιάννης Σιάτρας, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων! Ιδιότητα που δεν εμπόδισε να του ξεφύγει(;) αργότερα η κορώνα “και οι κάτοικοι έχουν δικαιώματα αλλά δικαιώματα έχουν και αυτοί που κόβουν το ρεύμα”!(Βέβαια, παρέλειψε να πει ότι ο σύλλογός του είναι ΜΚΟ… άρα χρηματοδοτείται με λεφτά των “Ελλήνων Φορολογουμένων”; Επίσης παρέλειψενα πει ότι είναι και ταμίας στο θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των χρηματιστηριακών εταιριών sedyka.gr).

Επί τη ευκαιρία, ο Γιώργος Οικονομόπουλος, υπεύθυνος της ΕΝΕΚΤRΟΝ, είναι ο ίδιος με το ομώνυμο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων (μαζί με το άλλο ιδρυτικό μέλος και πρόεδρο, Γιάννη Σιάτρα);! Ιδιότυπη συγκυρία, να συστεγάζονται αρμονικά οι εκπρόσωποι των φορολογούμενων (αλήθεια, πόσοι φορολογούμενοι πολίτες τους όρισαν εκπροσώπους τους;) και οι εργολάβοιπου τους κόβουν το ρεύμα.

Έχοντας περάσει το μήνυμα, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους και αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις συντονισμένες δράσεις τους ενάντια στις αυθαιρεσίες κράτους και εταιριών, που με χαράτζια και εξωφρενικές αυξήσεις θέλουν να μετατρέψουν το ηλεκτρικό ρεύμα από βασικό κοινωνικό αγαθό σε προϊόνπολυτελείας.

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Μαρκόπουλου «Οχι στα χαράτσια»
 Λαϊκή Συνέλευση Γλυκών Νερών
 Λαϊκή Συνέλευση Παλλήνης
 Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτσια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *