Στην εποχή της βαρβαρότητας δεν υπάρχουν ανυποψίαστοι

Η 11 η Σεπτέμβρη είχε προειδοποιήσει: στην εποχή της βαρβαρότητας δεν υπάρχουν ανυποψίαστοι.
Ετσι δεν εντυπωσίασε το γεγονός ότι πίσω απ’ το μακελειό της Νέας Υόρκης που στοίχισε την ζωή 13 ανθρώπων βρίσκονται οι Ταλιμπάν.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν επίσημη ανάληψη από τον ηγέτη των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Μπαϊτουλάχ Μεχσουντ.

«Αποδέχομαι την ευθύνη. Ήταν οι άνθρωποί μου. Τους έδωσα εντολές σε απάντηση για τις επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ρόιτερ ο Μεχσούντ.

Υπάρχει ένας «τρίτος» κόσμος, όσο κι αν ορισμένοι θέλουν να τον ξεχνάν. Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, οι αρρώστιες θερίζουν, φάρμακα δεν υπάρχουν, το νερό είναι μολυσμένο, η παραγωγή τροφίμων καταστρέφεται, οι άνθρωποι εκπορνεύονται, αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμα και τα παιδιά τους για να ζήσουν.
Λαοί που κατοικούν σε εδάφη με τεράστιο πλούτο καταδικάζονται στην πείνα και το θάνατο, την βία στιγμή που ο φυσικός τους πλούτος καταληστεύεται, για να φουσκώσει τα κέρδη των μονοπωλίων που κουμαντάρουν τον κόσμο και επιβάλλουν τη θέληση τους με τη φωτιά και το σίδερο, με την πολεμική δύναμη των ιμπεριαλιστικών κρατών στα οποία εδρεύουν.

Κι αυτός είναι ένας διαρκής πόλεμος, άσχετα αν δεν διεξάγεται μόνιμα με βομβαρδισμούς και στρατιωτικές μάχες.

Οι κολασμένοι ή μάλλον οι πιο κολασμένοι από τους κολασμένους, τα θύματα της βαρβαρότητας, δε θα αφήσουν τον πόλεμο στην αυλή του σπιτιού τους.
Δε θα μείνουν στις βουνοκορφές της Τσετσενίας και του Αφγανιστάν, ούτε στα τείχη του Ισραηλινού φασιστικού κράτους. Εκεί που σκοτώνονται κυρίως τα δικά τους παιδιά.
Θα μεταφέρουν τον πόλεμο παντού, όπου μπορούν, όπου τους είναι δυνατόν, γιατί έτσι μόνο έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν.

Αυτή την πραγματικότητα οι «ισχυροί» της γης δεν θέλουν να την παραδεχθούν.
Μιλούν και θα εξακολουθούν να μιλούν για «αιμοσταγείς τρομοκράτες» για «άνανδρους δολοφόνους» κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν.
Περιορίζονται να φτιάχνουν «αντιτρομοκρατικές» νομοθεσίες, θωρακίζοντας παράλληλα τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς, ξεχνώντας ότι η παγκόσμια εμπειρία διδάσκει ότι καμιά ασφάλεια δεν υπάρχει.
Γιατί οι μαχητές της απελπισίας θα βρουν τρόπο να «τρυπήσουν» και πάλι όσο «φρούρια» κι αν κάνουν τα κράτη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *