Πεντάγωνο-oil: δημόσιες σχέσεις Αβραμόπουλου-Στρατού ενώ οι μαθητές παγώνουν!

«Ύστερα από παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το χρόνιο και έντονο πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα  Γυμνασίου και Λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης, επιλύθηκε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον ανεφοδιασμό με πετρέλαιο του σχολικού συγκροτήματος.».

Αυτό διαβάσαμε στην χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου. Πού είναι η είδηση; Για να έχουν θέρμανση τα παιδιά ενός σχολείου, αυτό γίνεται μόνο «ύστερα από παρέμβαση» υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Η πρακτική αυτή δεν έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία και θέρμανση και ότι ο Δήμαρχος Σαμοθράκης αδιαφορεί για τα προβλήματα των πολιτών του.

Αλλά επίσης την υποκρισία της κυβέρνησης Παπαδήμου που επιχειρεί να καμουφλάρει την σκληρή ταξική της πολιτική.

Και είναι πραγματικά γελοίο και μικρόψυχο κύριε Αβραμόπουλε, την ίδια μέρα που αποφασίζεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την αναβάθμιση των F16  κόστους 650 εκατ. ευρώ (τα οποία πέφτουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς να σας νοιάζει),  εντείνοντας τους πολεμικούς εξοπλισμούς (αποδοχή των πεταμένων από τους αμερικάνους τεθωρακισμένων ABRAMS, σχέδιο για νέο αεροσκάφος αεροναυτικής συνεργασίας κλπ), ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος να φτιάχνει το φιλεύσπλαχνο πολιτικό του προφίλ, προεκλογικά!

Μάλιστα, βγάζει ανακοίνωση για αυτό και κομπορρημονεί ότι έλυσε το πρόβλημα.

Μήπως να τους πούμε και μπράβο; Ευχαριστώ; Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι του;

Και μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση για αυτό, ότι πούλησε εκδούλευση στην κοινωνία ο στρατός και ο ίδιος. Κορωναίος «με τον ανεφοδιασμό του σχολείο σε πετρέλαιο από τις Ενοπλες Δυνάμεις», όπως συμπεραίνει το ίδιο το υπουργείο, «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ακόμη και σε περιόδους ειρήνης το στελεχιακό δυναμικό τους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προσφοράς στον Έλληνα πολίτη. Είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και σεβασμού στον καθημερινό αγώνα που δίνουν καθηγητές, μαθητές και γονείς στην ακριτική Σαμοθράκη».

Όπως σωστά επισημαίνει ο σοβαρός δημοσιογράφος Πασχάλης «Για ποιο σεβασμό και για ποια αναγνώριση μιλάμε; Σεβασμός από την Πολιτεία είναι όταν ασκεί εκείνες τις πολιτικές, που δεν κάνουν τα ακριτικά μας νησιά εσχατιά της Ελλάδας, αλλά αρχή και κομμάτι μιας πολιτισμένης Ευρώπης. Όταν δίνει τουλάχιστον στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αποκτήσουν γνώσεις: φέτος δεν είχαν ούτε βιβλία στην ώρα τους!

Σε τελική ανάλυση, εάν ως υπουργείο θέλεις να κάνεις ένα καλό δεν το κάνεις και θέμα. Γιατί είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου. Το αντίθετο: το κάνεις, λες ταπεινά συγνώμη και σίγουρα δεν βγάζεις τέτοια ανακοίνωση. Γιατί όταν η σημερινή πολιτική ηγεσία, που μετέχει σε αυτά τα κόμματα, που έφεραν με τις πρακτικές τους τη χώρα σε αυτή την κατάσταση -φτάνοντας να στερούνται στα σχολειά τα στοιχειώδη- δεν βγάζεις ανακοίνωση ότι έλυσες το πρόβλημα. Γιατί εσύ το δημιούργησες!

Βεβαίως, ο διευθυντής του σχολείου είχε την ευγενή καλοσύνη να στείλει ευχαριστήρια επιστολή προς τον υφυπουργό Κ. Σπηλιώπουλο και την ηγεσία του υπουργείου.  Άλλο, όμως, το υπουργείο να την εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά, έστω κι αν διαθέτει μερικούς μετρ στην επικοινωνία. Ας αξιοποιήσουν αλλού το ταλέντο τους.

Το καλύτερο: Ιδού πώς -με επική κορύφωση- καταλήγει η ανακοίνωση: «Η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί μέρος μιας καθημερινής σειράς ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν απόδειξη, αλλά και συνεχή υπενθύμιση των άρρηκτων και αδιατάρακτων δεσμών ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τους  και στον Ελληνικό λαό».

Όλα αυτά! Να υποθέσουμε ότι έχουν κι άλλες τέτοιες δράσεις στα σκαριά και προετοιμάζουν το κλίμα για νέες επικοινωνιακές πολιορκίες;

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι αρκετοί διοικητές στρατιωτικών μονάδων λύνουν τέτοια, όπως και πολλά άλλα, ζητήματα σχεδόν καθημερινά. Σιωπηρά, ανθρώπινα και χωρίς. ανακοινώσεις ή τουλάχιστον αυτού του ύφους. Κατανοούμε, φυσικά, ότι τέτοιες «πρωτοβουλίες» προσφέρονται ως προεκλογικό πεδίο -βολής φθηνό- που ασκούνται οι συνήθεις πολιτικοί «φαντάροι». Εκλογές έρχονται…

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Υ.Γ.: Χθες, όπως και κάθε άλλη μέρα, βρίσκονταν στην είσοδο του κτηρίου του Πενταγώνου κάποιες λιμουζίνες, σε κατάσταση αναμονής, άγνωστο για πόσο, με τις μηχανές των αυτοκινήτων να δουλεύουν, για να λειτουργεί το κλιματιστικό και να είναι ζεστή η καμπίνα τους. Ελάχιστη σημασία έχει ποιους ανέμεναν για να μεταφέρουν – αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Να υποθέσουμε ότι οι Vip’s επιβάτες, ένστολοι και μη, διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για τη θέρμανση, εξ ου και η Πολιτεία καλύπτει αδιάλειπτα τον ανεφοδιασμό των καυσίμων τους; Λεπτομέρειες.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν είναι μόνο πραξικοπηματικά, εγκληματική κατά του κόσμου της εργασίας, αλλά απίστευτα αισχρή!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο κόσμος πεινά, πεθαίνει από το κρύο, τον στύβουν οι τοκογλύφοι, είναι απελπισμένος και εσείς μετράτε ψήφους και μίζες σε οικονομικούς παράδεισους!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *