Αντιδραστικές τομές στην στρατιωτική εκπαίδευση: ο πόλεμος στοχεύει τους νέους.

Αντιπολεμικός-Αντιεθνικιστικός-Αντιμιλιταριστικός Συντονισμός των κινημάτων Τώρα!

Είχαμε επισημάνει μετά την καθησυχαστική επιστολή του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι «δε πρόκειται να προβεί άμεσα σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας», ότι θεωρούμε τις αντιδραστικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις δεδομένες, ανεξάρτητα το πότε θα συντελεστούν. Αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη ο εθνικός αστικός στρατός προκειμένου να σταθεί αποτελεσματικά στο νέο γύρο της έντασης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με επίδικο ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, την υπεράσπιση του ιμπεριαλιστικού ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια που θεωρούνται «Ζωτικός Χώρος» για τον αστικό κόσμο και την συμμετοχή του στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Το αστικό κατεστημένο εγκαλεί τον κόσμο της εργασίας σε «εθνική ενότητα» για να πληρώσουμε εμείς  το δημόσιο χρέος και ελλείμματα που πυροδότησαν μαζί με τον ιδρώτα και την υπεραξία μας τον προηγούμενο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών.  Με τις «αναγκαίες τομές» θα τεθούν οι βάσεις ενός νέου κύκλου αστικής οικονομικής ανάπτυξης, με την επιβολή αντιδραστικών αντεργατικών και αντικοινωνικών τομών τεράστιου ιστορικού βάθους, με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά στην εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο ελληνικός αστικός κόσμος θα ανασυγκροτήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις του καθιστώντας τες αποτελεσματικές στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό ως κατασταλτική δύναμη εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, εφαρμόζοντας τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του καθεστώτος εξουσίας.

Δίπλα στους νέους πολεμικούς εξοπλισμούς με τα μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα ABRAMS και τη πιθανή αναβάθμιση των F16, που στοχεύουν στην πριμοδότηση συγκεκριμένων ξένων βιομηχανιών και Ελλήνων εμπόρων-βιομηχάνων του ολέθρου, στην συνεργασία της εγχώριας ιδιωτικής και μετοχοποιημένης «κρατικής» πολεμικής βιομηχανίας και ξένων πολυεθνικών ώστε να τεθούν οι βάσεις για τις νέες τεράστιες πολεμικές αγορές της περιόδου 2018-2020 (πολεμικό αεροσκάφος, φρεγάτες κλπ), τίθεται θέμα έμψυχου υλικού.

Θέμα που το λύνει το αστικό σύστημα εξουσίας με τους εφέδρους: ανακίνηση ζητήματος αύξησης της θητείας πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε συνδυασμό με το κόψιμο των αναβολών και την στράτευση στα 18. Τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχουν συμφωνήσει σε ένα στρατό που θα βασίζεται στους δωρεάν εργαζόμενους εφέδρους, αναλώσιμους της πρώτης γραμμής. Έναν μεγαλύτερο στρατό, καλύτερα πολεμικά προετοιμασμένο. Η αναβάθμιση της πολεμικής προετοιμασίας θα επιτευχθεί με τις σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της θητείας, αλλά και στις περιοδικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις που θα καλούνται οι έφεδροι μετά το πέρας της στρατιωτικής θητείας.

Ψηφίδα των πολεμικών προετοιμασιών με βάθος χρόνου αποτελεί το ζήτημα που ετέθη ξαφνικά και προβλέπει ότι   οι ναύτες και οι σμηνίτες πλέον θα περνάνε ως νεοσύλλεκτοι υποχρεωτικά από εκπαίδευση στο στρατό ξηράς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι αλλαγές ξεκινούν ήδη από την επόμενη ΕΣΣΟ.  Το ΓΕΕΘΑ θέλει σταδιακά να δημιουργήσει μια ενιαία «κουλτούρα» στρατιωτικής εκπαίδευσης με στόχο να μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερους εφέδρους και σε περισσότερες ειδικότητες, εφόσον παραστεί ανάγκη. Με το νέο status quo στη στρατιωτική εκπαίδευση ο στρατός θα αποκτήσει περισσότερες επιλογές στους κόλπους των επίστρατων, όταν μέχρι τώρα περιοριζόταν σε λίγες μόνο ειδικότητες όπως, οδηγούς οχημάτων, τραυματιοφορείς και τυφεκιοφόρους.

Πλέον η βασική εκπαίδευση σε ναυτικό και αεροπορία θα περιλαμβάνει αντικείμενα που προβλέπονται στο ΣΠΕΝ του στρατού ξηράς, όπως ρίψη χειροβομβίδων, κίνηση στο πεδίο μάχης, ατομική και ομαδική αντιμετώπιση πυρών Πυροβολικού κ.ά. Στοχεύουν να αποκτήσουν ναύτες και σμηνίτες με προσόντα φαντάρων, ώστε συνολικά να δημιουργηθεί μια δεξαμενή αξιόμαχης εφεδρείας 100.000 ανδρών. Για αυτό, ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος επέβαλε 6000 ευρώ χαράτσι σε όσους αποφεύγουν ή εναντιώνονται στον στρατό και 1000 ευρώ σε όσους δεν πάνε στις ασκήσεις. 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Στη νεολαία καταγράφεται ένα ισχυρό συναίσθημα ενάντια σε Μιλιταρισμό και Πόλεμο: ολικοί αρνητές στράτευσης, αντιρρησίες συνείδησης, Δίκτυο Σπάρτακος. Οι νέοι πάντα πρωταγωνίστησαν στα μεγαλειώδη αντιπολεμικά κινήματα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» τα συνθήματα μας. Όσο αυξάνονται τα σενάρια χρησιμοποίησης του Στρατού ενάντια στα κοινωνικά κινήματα και τις εξεγέρσεις, τόσο θα αυξάνεται η αντίδραση της νεολαίας μέσα στον στρατό, αλλά και η τάση συνολικής ρήξης με τον στρατιωτικό μηχανισμό. Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση. Κανένας νέος Μισθοφόρος. Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Έξοδος από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Αναγκαίος όσο ποτέ ένας σύγχρονος εργατικός διεθνισμός που θα θέσει τους όρους συναδέλφωσης και κοινής ταξικής πάλης των εργαζομένων σε Αιγαίο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις και το καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας. Σε αυτή την ανάγκη απαντά ο Αντιπολεμικός-Αντιεθνικιστικός-Αντιμιλιταριστικός Συντονισμός.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *