Οι κάτοικοι της Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, αντιδρούν δυναμικά

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, αντιδρούν δυναμικά στην δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου Χ.Υ.Τ.Α στην περιοχή τους. Δεν περιορίζονται στον συνηθισμένο χαρτοπόλεμο με καταγγελίες που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλά επιλέγουν μορφές πάλης που δεν θα ενθουσίαζαν τα καθεστηκυία πολιτικά κόμματα.

Όπως διαβάζουμε από blog της περιοχής:

Τις προηγούμενες μέρες κάποιοι έκοψαν τις κολόνες της ΔΕΗ που θα μετέφεραν το ηλεκτρικό ρεύμα στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Αυτή η ενέργεια μας ανησυχεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ γιατί αποδεικνύει με μαθηματική ακρίβεια ότι υπάρχει συσσωρευμένη οργή, αγανάκτηση και βία η οποία πιστεύουμε αρχίζει και δρα ανεξέλεγκτα και η εκτόνωση της οποίας, όταν θα πλησιάζει η ώρα (της λειτουργίας), κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να κλιμακωθεί.
Δυστυχώς αυτό το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο και αν συνδυαστεί και με άλλα προηγούμενα γεγονότα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες και να προσέξουν πάρα πολύ τις μελλοντικές ενέργειές τους γιατί απ’ ό, τι φαίνεται σε συνδυασμό με την παρούσα κρίση μπορεί να κάνουν το μίγμα πολύ εκρηκτικό.

Από την ίδια πηγή αντιγράφουμε ένα Δελτίο Τύπου για την συναυλία που πραγματοποιούν στις 20/4/2009 κατά του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α Λευκίμμης:

Πριν περίπου ένα χρόνο, το κράτος προσπαθώντας να επιβάλλει με τη βία σε χιλιάδες κάτοικους της Λευκίμμης, την δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου Χ.Υ.Τ.Α, δολοφόνησε την Μαρία Κουλούρη. Μία έγκυο μητέρα δύο παιδιών.

Έστειλε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους κάτοικους επτά διμοιρίες Μ.Α.Τ, αστυνομία, ασφάλεια και εισαγγελείς για να σταματήσουν με τη βία έναν αγώνα για την ζωή, έναν αγώνα για την υγεία και την αξιοπρέπεια αυτών και των παιδιών τους. Στην Λευκίμμη, το κράτος και οι πολιτικοί του (διαφορετικών παρατάξεων ανά εποχές), υποχείρια του οικονομικού συμφέροντος, δολοφονώντας την Μαρία, «γέννησαν» τον πρώτο μάρτυρα του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα, ενός κινήματος που όλο και μεγαλώνει.

Όλο αυτό το καιρό, οι Λευκιμμιώτες έδειξαν την αντίδρασή τους σε αυτό το έργο έκτρωμα, με πορείες σε Κέρκυρα και Αθήνα, καθιστικές διαμαρτυρίες, καταλήψεις και άλλες πράξεις ειρηνικής διαμαρτυρίας αλλά πάντα είχαν απέναντί τους την βία των Μ.Α.Τ και της Αστυνομίας. Πόλλοι εκβιάστηκαν και πολλοί κατηγορήθηκαν από ψεύτικες μαρτυρίες αστυνομικών για να σταματήσουν, αλλά κανείς δεν σταμάτησε.

Γιατί αυτοί που αγωνίζονται ξέρουν οτί είναι ένας αγώνας για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, ξέρουν οτί αν φοβηθούν, αν σταματήσουν, «αύριο» θα δικαστούν και θα λογοδοτήσουν στα παιδιά τους για το έγκλημα που θα έχουν κάνει.

Για την επίτευξη του ίδιου στόχου, εμείς, οι νέοι Λευκιμμιώτες οργανώνουμε συναυλία διαμαρτυρίας κατά του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α και της φασιστικής κρατικής καταστολής στον περιφερειακό δρόμο Λευκίμμης (είσοδος παράνομου Χ.Υ.Τ.Α), στις 20-4-2009 και ώρα 7:00 μ.μ. Θα παίξουν οι “PHASE REVERSE” μία rock-metal-stoner μπάντα από την Αθήνα και την συναυλία θα ανοίξουν οι Λευκιμμιώτες DISFIMISI. Η προσέλευση του κόσμου είναι καθοριστική, η συσπείρωση και η ενεργοποίηση απαραίτητη.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *