Ταφόπλακα στο απόρρητο του προσωπικού βίου στο Ιντερνετ

Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο απ’ το σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που τιτλοφορείται: «To τέλος του απορρήτου στο Διαδίκτυο».

Εδώ και καιρό είχαμε αναφερθεί σε ένα υπερσύχρονο μηχάνημα –το πληρώσαμε 3.500.000 ευρώ- που βρίσκεται στην υπηρεσία της ΕΥΠ και έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τα πάντα σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση (email, sms, mms).

«Με την έκδοση της ευρωπαϊκής οδηγίας μπαίνει επισήμως η ταφόπλακα στο απόρρητο του προσωπικού βίου στο Ιντερνετ» γράφει η φυλλάδα τονίζοντας ότι « ο Μεγάλος Αδελφός, λοιπόν, ελέω Ε. Ε., θρονιάστηκε για τα καλά στους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές».

Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό; Πιθανόν να δώσει δυνατότητα στην Κυπατζίδικη τσογλαναρία να κάνει εκβιασμούς σε κάποιους «επώνυμους» που θα έχουν μπλεχτεί σε «ερωτοδουλειές» ή σε επιχειρηματικές κομπίνες και θα έχουν την αφέλεια να κοινοποιούν τις δραστηριότητες τους μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.
Γιατί σίγουρα δεν υπάρχουν τόσο μαλάκες που θα θελήσουν να αντιδράσουν ένοπλα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και θα χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο για να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *