Λαϊκή Συνέλευση Τυρνάβου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σε μαζικό συλλαλητήριο καλεί σήμερα Τρίτη 24 -1-2012, και ώρα 6:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Τυρνάβου η Λαϊκή  Συνέλευση, που συγκλήθηκε χθες 23-1-2012, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Αμπελώνα.
Η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει τις πράξεις ακραίου αυταρχισμού με τις διώξεις επτά (7) μελών της Επιτροπής Αγώνα και την σύλληψη μέλους της.

Διακηρύσσει ότι τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, παραβίασης του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» θα βρουν αποφασιστικά απέναντι τους, όλο τον λαό του Δήμου Τυρνάβου. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με δικαστικές διώξεις.
Η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει παράλληλα τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να διασπάσει τον λαό, να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό».  Η Λαϊκή Συνέλευση απαιτεί την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων του Δήμου Τυρνάβου, και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για φθηνό και υγιεινό νερό με την μαζική καθολική παρουσία μας σήμερα Τρίτη 24-1-2012, ώρα 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Τυρνάβου απαιτώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πίσω τις αποφάσεις  για την τιμολογιακή πολιτική του υδρευτικού νερού του 2011, και του 2012, και να υιοθετήσει τις θέσεις των χιλιάδων δημοτών και κατοίκων που τίθονται και από τις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων τους τελευταίους επτά μήνες.
Καλούμε όλο τον λαό του Δήμου,  στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Είμαστε ο Λαός.
Απαιτούμε 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κβ κοκ, ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%), ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ επί του ειδικού τέλους, ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση.
Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά θα νικήσουμε.
Κλιμακώνουμε τις επόμενες ημέρες με τη συγκέντρωση  των λογαριασμών νερού ως πράξη μαζικής ανυπακοής.
Η Λαϊκή Συνέλευση αποφασίζει παράλληλα και εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Αγώνα να επεκτείνει την δράση της ενάντια στην επιβολή του χαρατσιού του τέλους ακινήτων. Και γι’ αυτό παράλληλα με την συλλογή λογαριασμών νερού ξεκινά και η συλλογή λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι.

Πραγματοποιούμε ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση-σύσκεψη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, με την αποστολή των πρώτων επόμενων λογαριασμών έξω από το κτίριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα.
Η Λαϊκή Συνέλευση αποφασίζει τέλος την πραγματοποίηση συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια στις 21 Μαρτίου 2012, στην δίκη των επτά (7) μελών της Επιτροπής Αγώνα, απαιτώντας την αθώωση τους.
Ο αγώνας μας ανέδειξε την ενότητα και αποφασιστικότητα όλου του  λαού του δήμου για φθηνό και υγιεινό νερό.
Αυτόν και θα συνεχίσουμε γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ    Αμπελώνας   23-1-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *