Μαρτυρία για τα γεγονότα της Λευκκίμης

Αποσπάσματα από συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Δ/ντης του νοσοκομείου Κέρκυρας Νίκος Πανδής σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν στην Λευκίμμη. Εχουν ενδιαφέρον:

«Πολλές φορές λέμε ότι και τα ΜΑΤ είναι παιδιά του λαού. Δεν δικαιολογεί όμως την βαρβαρότητα που έδειξαν, την χυδαιότητα και την πρόκληση που συνεχώς όλη μέρα επιδείκνυαν στους κατοίκους της Λευκκίμης, μιλώντας με χυδαιότητα στις γυναίκες και στους άντρες.

Ολα αυτά δεν μπορεί να δικαιολογηθούν ότι είχαν εντολές. Συμπεριφερόταν με ένα τρόπο που η κοινή αίσθηση στην Λευκκίμη τον αποδίδει με την λέξη στρατός κατοχής

Δεν είναι η Μαρία το μόνο θύμα. Εχουμε και άλλα θύματα. Το δεύτερο μεγάλο θύμα είναι το παιδί των 16 χρόνων που χτύπησε με το μηχανάκι του την Μαρία.

Εδώ πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Απ’ τους αυτόπτες μάρτυρες που ήταν εκεί προκύπτει ότι δεν ήταν ένα τροχαίο ατύχημα όπως ακούγετε από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά ήταν αποτέλεσμα του ξύλου που έφαγε το παιδί. Ετσι το παιδί έπεσε και χτύπησε την Μαρία.

Γιατί εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ απλό. Όταν κανείς ρίχνει μια τουφεκιά δεν ενοχοποιούμε την σφαίρα, δεν ενοχοποιούμε το βόλι. Αυτός που τράβηξε την σκανδάλη είναι υπεύθυνος. Και υπεύθυνος είναι τα ΜΑΤ. Αυτοί χτύπησαν το παιδί και το παιδί έπεσε με το μηχανάκι πάνω στην κοπέλα.

Γ’ αυτό το λόγο αυτό το παιδί είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα. Γιατί είναι 16 χρονών παλικάρι και θα έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα αφού θα νιώθει ενοχές.

Αλλά και το άλλο παλικάρι. Ο Σπύρος ο Κάντας που τον χτυπούσαν με λύσσα καθώς ήταν πεσμένος στο χώμα. Από αυτόπτη μάρτυρα που ήταν δίπλα του τα έχω μάθει αυτά. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι 5 άτομα των ΜΑΤ με γονατιές και κλωτσιές. (σημ. δικιά μου. Ακόμα νοσηλεύετε στο νοσοκομείο). Και ένα σωρό άλλα άτομα έχουν χτυπηθεί βάναυσα…».

Όταν αυτά τα λέει ένας γιατρός που μάλιστα είναι Δ/ντης του νοσοκομείου Κέρκυρας , τι άλλο μπορώ να προσθέσουμε εμείς; Μόνο το διαχρονικό. Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *