Δεξιά και ακροδεξιά χέρι -χέρι

Χαμένος κόπος είναι να ασχοληθεί κανένας με τα λεγόμενα του Καρατζαφέρη και τις ανοησίες που είπε σχετικά με την λέξη «βία» στον εθνικό ύμνο θεωρώντας ότι τάπωσε τον Αλαβάνο, στην βουλή Ας διαβάσει εδώ τονισμένο το ποίημα του Σολομού που έγινε «εθνικός ύμνος» και θα δει ότι ξεχειλίζει από .. βία.

(Η φωτογραφία είναι απ’ την ιστοσελίδα της «Ελληνικής Προεδρίας).

Αλλά να ξεφύγουμε απ’ αυτές τις ηλιθιότητες του Καρατζαφέρη, και μιας και αναφερθήκαμε σ’ αυτόν να σταθούμε σε κάτι σοβαρό.

Το ότι η νεοδημοκρατική κυβέρνηση προχωράει όλο σε πιο ακροδεξιές θέσεις δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να το τεκμηριώσουμε. Αρκεί να αναφέρουμε ένα απόσπασμα απ’ την ομιλία του Καρατζαφέρη που απευθυνόταν στον Καραμανλή:

«Ακουσα, κύριε πρωθυπουργέ, το λόγο σας. Αυτά τα λέω εγώ πέντε χρόνια. Αλλά όταν τα έλεγα εγώ εδώ και πέντε χρόνια, με έλεγαν ακραίο κάποιοι, μεταξύ αυτών κι εσείς. Σήμερα τα λέτε εσείς. Και δεν είναι ότι εσείς αισθάνεστε πλέον αυτή την ιδεολογία, αυτή τη σκέψη σαν σωστή. Είδα ότι την αισθάνονται όλοι οι Βουλευτές σας και σας χειροκρότησαν όλοι! Γιατί ο λόγος σας ήταν μια συρραφή των Δελτίων Τύπου που έχει βγάλει κατά καιρούς ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Χαίρομαι, λοιπόν, που αντιληφθήκατε την πραγματικότητα. Ομως, κύριε πρωθυπουργέ, αργήσατε πέντε χρόνια».

Δεξιά και ακροδεξιά χέρι -χέρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *