Ο φόβος των αστών


«Στο χώρο των MME η κυβέρνηση συνεννοείται με αυτούς που συνήθιζε να καταγγέλλει σαν «νταβατζήδες». Aυτό σημαίνει ότι το ΠAΣOK πρέπει να διεκδικήσει την ανάκαμψή του χωρίς επικοινωνιακή υποστήριξη, ενώ ορισμένα «φιλικά» προς αυτό MME ειδικεύονται στην υπονόμευση της ηγεσίας του. H φθορά της κυβέρνησης δεν μεταφράζεται σε εκλογική άνοδο του ΠAΣOK εξαιτίας της ενίσχυσης των αριστερών κομμάτων». Γράφει σήμερα ο Γιώργος Κύρτσος στην εφημερίδα του. Και έχει δίκιο.

Μόνο που ξεχνάει κάτι ουσιαστικό. Ότι το παιχνίδι δεν παίζετε μόνο στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Ο εργαζόμενος λαός έχει φτάσει και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπεράσει τα όρια αντοχής του. Δεν θα μπορούν επ’ άπειρον οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να καναλιζάρουν τις αντιδράσεις του. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να το καταλάβει αυτό κανείς. Αρκεί να κάνει μια βόλτα στα γιαπιά, στα λαϊκά καφενεία, στις εργατικές συνοικίες.

Δεν είναι τυχαίο που μέχρι ο δημοσιογράφος του «Βήματος» Α. Καρακούσης σήμερα στέλνει το μήνυμα προς την αστική τάξη που εκφράζει ότι κάποια στιγμή πρέπει να αφήσει το μαστίγιο και να περάσει στο καρότο: «Οι στατιστικές αλλά και οι έρευνες δείχνουν ότι βαθμιαία διαμορφώνεται μια ζώνη σκοτεινή και ανήλιαγη χωρίς προσδοκίες, αλλά με οργή περίσσια. Συνδυαζόμενες οι συνεχώς επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες με την κοινωνική δυναμική είναι ικανές να φέρουν γεγονότα ανεξέλεγκτα. Γι’ αυτό χρειάζονται αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές στη ζώνη της οικονομικής πολιτικής. Το ταχύτερο, προτού είναι αργά για όλους», γράφει.

Είναι ο τρόμος ενός διορατικού αστού που βλέπει ότι αν οι αιματορουφήχτρες καπιτάλες συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης τα επακόλουθα θα είναι ανεξέλεγκτα και δραματικά γ αυτούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *