Να ενώσουμε τα Μέτωπα

του Γιώργου Μπακαγιάννη
Ήρθε  επιτέλους η ώρα να αποφασίσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που όλοι λέμε δημόσια, αλλά στην πράξη, συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα (με τη θέλησή μας), ήρθε η ώρα να αφήσουμε την πράξη της διαίρεσης και να χρησιμοποιήσουμε την πρόσθεση.
Ήρθε η ώρα του «όλοι μαζί», της «αλληλεγγύης», της «ομόνοιας», της «ανατροπής», ήρθε η ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.
Σήμερα οι από κάτω, συμφωνούμε, ότι δεν πάει άλλο, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, η δανειακή, το PSI, η EE, και όλα τα παραγόμενα προϊόντα και υποπροϊόντα αυτής της πολιτικής, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μιζέρια τη φτώχεια και το μαρασμό μας.
Το πολιτικό προσωπικό (Το Μαύρο Μέτωπο), κάνει τα πάντα να κρατήσει, τα κεκτημένα ετών, Προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να διατηρήσει τους αυλικούς του, οι οποίοι με τη σειρά τους, με όπλο την προπαγάνδα, σπέρνουν το φόβο ώστε να μας διατηρούν στην κατάψυξη, Το ίδιο πολιτικό προσωπικό είναι ταυτόχρονα οι αυλικοί της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Τριμερούς, και γενικώς, των διεθνών λόμπι.

Η κρίση είναι μόνο δική μας.
Σχεδιάστηκε για εμάς (τους κάτω), αυτός είναι ο λόγος που επηρεάζει μόνο εμάς, αυτοί (το πολιτικό προσωπικό, προϊόντα και υποπροϊόντα του), βρίσκονται σε άλλο επίπεδο στην πυραμίδα.  Βρίσκονται στο 10% αυτής, είναι αναγκαίοι στο σύστημα, το εξυπηρετούν και τους εξυπηρετεί. Φωτεινό παράδειγμα η ταυτόχρονη αλλαγή πρωθυπουργών σε Ελλάδα και Ιταλία, τους επέλεξαν από την εφεδρεία του 10% που διατηρεί πάντα το σύστημα. Και τι έγιναν οι παλαιοί; μπήκαν στην εφεδρεία με τη σειρά τους, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή σίγουρα. Δυο παραδείγματα : α) Καραμανλής (ο Κωστάκης), μπήκε στην εφεδρεία, και τον πλένουν συστηματικά, τον έκαναν θύμα της «σπουδαίας» εξωτερικής του πολιτικής, ενώ για την εσωτερική πολιτική διαγράφονται όλα (πλένονται) στο όνομα της στοχοποίησης του, β) Ο Παπαδήμος (ο πρωθυπουργός), ήταν στην εφεδρεία , και τον ανέσυραν πλυμένο καθαρό, να ξεπουλήσει, και αφού κάνει τη βρομοδουλειά ξανά στην εφεδρεία (αυτό μας το είπαν ότι είναι προσωρινός).
Το προσωπικό του 10% δεν πετάγεται στον καιάδα, το 10% έχει παιδιά, ανίψια, κουμπάρους και λοιπούς συγγενείς, έτσι  αν δεν ανασύρουν τους ίδιους  στο μέλλον, υπάρχει το περιβάλλον τους, η επόμενη γενιά τους. Το κόλπο αυτό πιάνει πάντα, δεδομένου ότι έρχονται άφθαρτοι και πεντακάθαροι και έχουν μακρά πνοή να διατηρήσουν το σύστημα.
Το 10% δεν θα πεινάσει ποτέ, δεν θα κοιμηθεί στους δρόμους, θα ξοδεύει έναν βασικό μισθό για το μεσημεριανό του, δεν θα τους κοπεί ποτέ το ρεύμα, ούτε οι μισθοί και παροχές, δεν θα βγεί ποτέ στην ανεργία

Το Μαύρο Μέτωπο θα ζήσει αν το ταΐζουμε
Τα «Μέτωπα» που δημιουργούμε, ταΐζουν το σύστημα, το ταΐζουν διότι συγκροτούνται στη λογική της διαίρεσης δυνάμεων, συγκροτούνται στη λογική της επαγγελματικής συντεχνίας, συγκροτούνται απέναντι σε άλλα μέτωπα, συγκροτούνται στη λογική της εξωκοινοβουλευτικής, κ.ο.κ,
Η συγκρότηση των Μετώπων στην λογική αλίευσης ψήφων μέσα από το ίδιο δίχτυ, ταΐζουν το Μαύρο μέτωπο.
Η συγκρότηση μετώπων στη λογική επίθεσης στα άλλα μέτωπα, δυναμώνουν και ισχυροποιούν το Μαύρο Μέτωπο.
Η λογική των μετώπων, που ορίζει το καθένα τη γωνία του, αφήνει το Μαύρο Μέτωπο, να λειτουργεί στο κέντρο των εξελίξεων αδιαφορώντας γι τα πολλά μέτωπα που ούτως η άλως αλληλοεξουδετερώνονται.
Να συγκροτηθεί άμεσα το ΜΕΤΩΠΟ των Μετώπων.

Απέναντι στο Μαύρο Μέτωπο, μία είναι η λύση.
Μέτωπο της κοινωνίας, ένα και μοναδικό, με κοινό στόχο, χωρίς ιδεολογικούς διαχωρισμούς, με παραμερισμένες τις  προσωπικές επιδιώξεις, μαζί με εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, από όλους τους τομείς παραγωγής, πανελλαδικό, χωρίς εκλογικούς στόχους (τουλάχιστο σε αυτή τη φάση της ανατροπής), με τους μετανάστες, τους μαθητές και τους φοιτητές, και κάθε μεμονωμένο αγωνιστή,  και σε πλήρη σύνδεση με τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια κινήματα ανατροπής.
Μέτωπο τίμιο και ειλικρινές, με δομή και συνοχή, Μέτωπο πρωταγωνιστής, μέτωπο παρών παντού σε κάθε αγώνα. Μέτωπο αρραγές, στιβαρό, με προτάσεις και λύσεις, απέναντι στην κρίση που μας επιβάλουν.
Μέτωπο σύγχρονο, και στην επικοινωνία (με μέσα επικοινωνίας, ιντερνέτ, τύπος, ερτζιανά, tv, κ.ο.κ), με μόνιμο συντονιστικά κέντρα αγώνα (τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις), μέτωπο που διεισδύει στους κοινωνικούς χώρους, για την ενημέρωση τη συστράτευση, και τελικό στόχο την ανατροπή.
Ένα πρέπει να είναι το ΜΕΤΩΠΟ, το ΜΕΤΩΠΟ του 90%, το ελπιδοφόρο, και νικηφόρο, πάμε όλοι μαζί να το δημιουργήσουμε.
Μόνο αν τους ανατρέψουμε θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το αύριο.
Μπακαγιάννης Γιώργος μέλος των επιτροπών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *