ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΙΡΑΝ

Η προοπτική ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ στο Ιράν δημιουργεί ακραία οικονομικά προβλήματα στο λαό μας και είναι δυνατόν να μετατρέψει συγκεκριμένες περιοχές σε ζώνες στόχευσης των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού οι εκεί βάσεις θα παίξουν βασικό ρόλο στην νέα βάρβαρη επίθεση.

Οι πρώτες βαριές οικονομικές συνέπειες για το λαό μας εξαιτίας του εμπάργκο που αποφάσισε η Ε.Ε., δε θα αργήσουν να εμφανιστούν καθώς το Ιρανικό καθεστώς τροφοδοτεί το ελληνικό κράτος με σημαντικές ποσότητες πετρελαίου, παρέχοντας πίστωση, ενώ είναι δεδομένο ότι η απειλή επίθεσης και πολύ περισσότερο το ενδεχόμενο εκδήλωσης επίθεσης θα εκτοξεύσουν στα ύψη την τιμή του πετρελαίου. Ήδη πολλοί κάνουν λόγο για κόστος που θα φτάσει τα 2 ευρώ το λίτρο άμεσα, ενώ ακούγονται απίθανα νούμερα για την τιμή του βαρελιού.

Όμως ο ελληνικός καπιταλισμός εξαιτίας της κρίσης που διέρχεται, διεκδικώντας διεύρυνση του ρόλου του στην Ανατολή Μεσόγειο και αναβάθμιση του με βάση την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, επιχειρεί να κατοχυρώσει στρατηγικές συμμαχίες με επιθετικά κράτη και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θεωρώντας αυτονόητη την συμμετοχή σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ήδη, η στρατηγική του συμμαχία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ δεν έχει μόνο ως παρανομαστή την κοινή βούληση για συγκυριαρχία στην Ανατολή Μεσόγειο, άρα και την κοινή αντιμετώπιση του ανταγωνισμού από το τουρκικό κράτος, αλλά και την συμμετοχή του στην πολεμική προετοιμασία των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων για να πλήξουν το Ιράν. Η παγκόσμια κοινότητα είχε σοκαριστεί από τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την ελληνο-ισραηλινή άσκηση ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ το 2009, όπου η κυβέρνηση Καραμανλή είχε συνδράμει τα μέγιστα στην προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Πολιτική επιλογή που ακολούθησαν σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμα, επεκτείνοντας ολοένα την χυδαία αυτή συνεργασία.

Το Ισραήλ αφενός πιέζει και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να προχωρήσουν άμεσα σε επίθεση κατά του Ιράν, αλλά εμφανίζεται και έτοιμο να το πράξει. Μάλιστα, η ισραηλινή κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις επιθετικές αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της. Πολεμικές τάσεις που ενισχύονται μετά την επιτυχημένη άκρως απόρρητη δοκιμή του αντιβαλλιστικού συστήματος νέας γενιάς Arrow-3,  κάνοντας πρωθυπουργό Νετανιάχου να δηλώνει ότι “Πρέπει να κτυπήσουμε τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά”!

Αποθρασυνόμενοι οι Ισραηλινοί στρατοκράτες προσφέρουν «προστασία» στο ελληνικό κράτος και στο σύνολο της Ευρώπης, θέτοντας παράλληλα ζήτημα ένταξης του Ισραήλ στην Ε.Ε.!  Στη πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Ε.Μπάρακ στην Αθήνα, η κυβέρνηση Παπαδήμα ενημερώθηκε ότι το νέο σύστημα θα παρέχει προστασία και στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εντός του βεληνεκούς της ιρανικών MRBM!

Tα ιρανικά βαλλιστικά βλήματα μεσαίου βεληνεκούς μπορούν να πλήξουν περιοχές σε ακτίνα περίπου 3.000 χιλιομέτρων από την βάση εκτόξευσης και να κτυπήσουν μέσα σε λίγα λεπτά πολεμικούς στόχους όπως την αμερικανική βάση της Σούδας, στρατηγικής σημασίας ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι πρόκειται για όπλα με περισσότερο ψυχολογική σημασία, παρά επιχειρησιακή, αφού η ακρίβεια κυκλικού σφάλματος (CEP) είναι πολύ μικρή, στο απώτατο όριο της ακτίνας ίσως και 700 μέτρα από τον στόχο. Καταλαβαίνουμε όμως όλοι τι σημαίνει τα να πληγεί αντί του στρατιωτικού στόχου μια πυκνοκατοικημένη περιοχή!

Μάλιστα, οι Ισραηλινοί διαφημίζουν ξεδιάντροπα την πραμάτεια τους, θεωρώντας δεδομένη την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των βάσεων. “Το Arrow 3 θα προστατέψει και την Ελλάδα, όπως και την Ευρώπη, από την στιγμή που πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε σε εξωατμοσφαιρική αναχαίτιση αντίθετα με τα τακτικά αντιπυραυλικά συστήματα που περιμένουν το βλήμα να το αναχαιτίσουν στην καθοδική του φάση επάνω από την περιοχή του στόχου”.

Ο νέος πύραυλος αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη του γνωστού πυραύλου του συστήματος Arrow-2 και επιτρέπει στο Ισραήλ να αναχαιτίζει τους ιρανικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της γης. Χάρις σε αυτό το νέο σύστημα το Ισραήλ θα μπορεί να αντιμετωπίζει τους ιρανικούς πυραύλους προτού αυτοί εισέλθουν σε καθοδική τροχιά.  Υπολογίζει το ακριβώς σημείο του στόχου του βλήματος βάσει του ανώτατου σημείου που φτάνει σε τροχιά το βλήμα, δηλαδή περίπου ένα λεπτό μετά την εκτόξευσή του και αμέσως μετά ξεκινά ο αγώνας για την αναχαίτισή του. Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει σε 90” από την ώρα που θα εκτοξευθεί το βλήμα. Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχουν τα Patriot PAC-3 (τα διαθέτει η ελληνική αεράμυνα). Το σύστημα Arrow-3 διαθέτει σύμφωνα με τους Ισραηλινούς παρεμφερείς αν όχι ανώτερες δυνατότητες με το αμερικανικό Aegis το οποίο αποτελεί έναν από τους πυλώνες του αμερικανικού αντιβαλλιστικού ολοκληρωμένου συστήματος. Ο νέος πύραυλος εξουδετερώνει τον βαλλιστικό πύραυλο με απευθείας πλήγμα σε ύψος μέχρι και 100 χλμ.

Καταδικάζουμε τις απειλές πολέμου και τις πολεμικές ενέργειες από όπου και αν προέρχονται.

Συμμεριζόμαστε τα φιλειρηνικά αισθήματα του κόσμου της εργασίας που απαιτεί την άμεση καταστροφή των πυρηνικών όπλων, την απαγόρευση της πυρηνικής τεχνολογίας και το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών.

Απαιτούμε την κατάργηση της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, που απολαμβάνει της στήριξης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ-επιχειρηματιών.

Καμιά συνδρομή του ελληνικού στρατού στην σχεδιαζόμενη επέμβαση κατά του Ιράν. Επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων και άμεση έξοδος της Ελλάδας από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

Απαιτείται μια τεράστια προσπάθεια του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος με πρώτο στόχο την ανατροπή του επιβαλλόμενου κλίματος «εθνικής ενότητας» και της ίδιας της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, της αντεργατικής λαίλαπας, του στυγνού κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *