“Τα διεθνή ερείσματα της χώρας”

Είναι καταπληκτικό το πώς προσπαθεί ο αστικός τύπος να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Σαν τους καλόγερους του μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι έτσι και η φυλλάδες προσπαθούν να παρουσιάσουν την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού σαν ενέργεια που θα έχει «ευεργετικά ανταλλάγματα για τα εθνικά μας θέματα».

Το γράφουμε αυτό με ερέθισμα δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι επιτυχίες της ελληνικής φρεγάτας στη μάχη κατά της πειρατείας ανοιχτά της Σομαλίας είχε θετικά αποτελέσματα και για τη ναυτιλία και τη χώρα μας. Ενίσχυσε το διεθνές κύρος της Ελλάδος. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία μας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη του Αφγανιστάν. Η μικρή αύξηση του ελληνικού προσωπικού μεγεθύνει τα διεθνή ερείσματα της χώρας και μπορεί να μετατραπεί σε ευεργετικά ανταλλάγματα για τα εθνικά μας θέματα. Γι’ αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται μεμψιμοιρία, αλλά διαρκής παρουσία στις διεθνείς εξελίξεις και συνεχείς διαπραγματεύσεις».

Δεν είναι οι πρώτη φορά που ο αστικός τύπος κρατάει ανάλογη στάση. Τα ίδια έγραφαν και το 1950-53 τότε που χυνόταν ελληνικό αίμα στρατιωτών μας στην Κορέα που πολεμούσαν υπό τις διαταγές των Αμερικάνων για να τσακιστή το επαναστατικό κίνημα της χώρας και να αποκτήσουν παρουσία οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές στον Ειρηνικό.

Να επανέλθουμε τώρα στην εμπλοκή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Πέρα απ’ το οικονομικό κόστος που φορτώνετε ο σκληρά φορολογούμενος λαός – πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μας στοιχίζει η συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές αποστολές του ελληνικού στρατού- την εμπλοκή της χώρας μας στα φλεγόμενα πεδία μάχης του Αφγανιστάν είναι πιθανόν να την πληρώσουμε και με αίμα.

Μέχρι τώρα έχουμε 125 στρατιωτικούς που ήδη βρίσκονται στην Καμπούλ και οι οποίοι θα μετακινηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με της εντολές του ΝΑΤΟ, έξω από την «ασφαλή» περιοχή της αφγανικής πρωτεύουσας, στην περιοχή της Χεράτ.

Σε περασμένη ανάρτηση μας αναφέραμε ότι: «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να στείλει ένα πλήρες αερομεταφερόμενο τάγμα χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς τις αποστολές που θα του ανατίθενται».

Σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων φέρουν αυτή την δέσμευση να υλοποιείται άμεσα.

Το επόμενο διάστημα στέλνονται 20 αξιωματικοί που αναλαμβάνουν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση του «αφγανικού» στρατού, άλλοι 40 στρατιωτικοί για να αναλάβουν την διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ, όπως και δυο ομάδες Υγειονομικού.

Προς το παρόν «στέλνουμε» στρατιώτες. Όταν αρχίσουν να «έρχονται» σε φέρετρα να δούμε τι θα έχουν να πουν αυτοί που σήμερα χειροκροτούν αυτή την κίνηση της κυβέρνησης μιλώντας ότι έτσι «μεγεθύνονται τα διεθνή ερείσματα της χώρας» και εντοπίζοντας «ευεργετικά ανταλλάγματα για τα εθνικά μας θέματα».

0 απαντήσεις στο ““Τα διεθνή ερείσματα της χώρας””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *