«Ψιλά» γράμματα για τους ηγέτες του Περισσού

Διαβάζουμε στον «Ριζοσπάστη» αποσπάσματα από μια προεκλογική ομιλία που έκανε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Δ. Αρβανιτάκης.

Εκεί ανάμεσα στα άλλα το στέλεχος του ΚΚΕ είπε: «Το ΚΚΕ δήλωση μετανοίας δεν υπέγραψε, ούτε ποτέ θα υπογράψει στον ιμπεριαλισμό».

Δεν μας τα λέει καλά το στέλεχος του ΚΚΕ. Όχι απλώς έχει υπογράψει δήλωση –αποκήρυξης ουσιαστικά του μαρξισμού-λενινισμού το κόμμα του- αλλά ο πρώην γραμματέας του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε δήλωση νομιμοφροσύνης στον καπιταλισμό.

Να του την θυμίσουμε: «Δηλώ ότι αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος….».

Και φυσικά όποιος έχει διαβάσει έστω και ελάχιστα τους θεωρητικούς του μαρξισμού λενινισμού γνωρίζει ότι οι κομμουνιστές θεωρούν ότι η αστική δημοκρατία είναι η οργανωμένη βία της τάξης των καπιταλιστών πάνω στη κοινωνία, και ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η βίαιη ανατροπή όλου του συστήματος.

Αυτά όμως είναι «ψιλά» γράμματα για τους ηγέτες του Περισσού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *