Προαγωγή σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. του υπεύθυνου της συγκάλυψης για τη «ζαρντινιέρα»

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλει ως χαρακτηριστική περίπτωση της επικρατούσας ατιμωρησίας για αστυνομική βία και προσπάθειας συγκάλυψης κάθε καταγγελίας την προαγωγή σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας του Στέργιου Αποστολίδη, το Μάρτιο 2009.

Όταν έγιναν τα γνωστά επεισόδια της «ζαρντινιέρας», ο Στέργιος Αποστολίδης ήταν Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα, ανήμερα 17 Νοεμβρίου 2006, που αναφερόταν σε «αυτοτραυματισμό» του Αυγουστίνου Δημητρίου. Παράλληλα, βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, στις 20 Νοεμβρίου 2006, να υπερασπιστεί την εκδοχή της «ζαρντινιέρας» ενώ προβαλλόταν ταυτόχρονα το βίντεο που σόκαρε το πανελλήνιο.

Για την πολλαπλή αυτή παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση (και άλλα αδικήματα) ο Στέργιος Αποστολίδης ουδέποτε μέχρι τώρα ελέγχθηκε πειθαρχικά ή ποινικά. Όπως δεν ελέγχθηκαν ούτε άλλοι οκτώ αστυνομικοί που υπέγραψαν τα διάφορα αστυνομικά έγγραφα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2006, όπου υιοθετείτο η εκδοχή της «ζαρντινιέρας».

Πηγή: ΕΠΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *