Βουλευτές στα νύχια της… Γκεστάπο!

Σοκ προκαλεί στην υπόλοιπη Ευρώπη η είδηση ότι ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας του κράτους στη Γερμανία έχει οδηγήσει στο σημείο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας να παρακολουθούν ως «υπόπτους ανατρεπτικής δράσης» 27… βουλευτές (!!!) της Αριστεράς στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και 11 ακόμη βουλευτές του ίδιου κόμματος σε τοπικά κοινοβούλια. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθεί η σύγχρονη «Γκεστάπο» (η οποία σήμερα ονομάζεται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος – B7V) συμπεριλαμβάνονται η πρόεδρος του κόμματος Αριστερά Γκεζίνε Λετς, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, η αντιπρόεδρος της Βουλής Πέτρα Πάου, μέχρι και ο Στέφεν Μπόχαν που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των… γερμανικών μυστικών υπηρεσιών!!!

Και ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η αποκάλυψη θα προκαλούσε πολιτικό σάλο, άμεση καθαίρεση των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και ίσως ανατροπή και της κυβέρνησης, στη Γερμανία, με την ολοκληρωτική νοοτροπία που έχει κληροδοτήσει ο ναζισμός, τίποτα από αυτά δεν συνέβη πέρα από το πρώτο: τον πολιτικό θόρυβο.

Εβαλαν φυσικά τις φωνές οι αριστεροί. «Σκάνδαλο» χαρακτήρισε την παρακολούθηση των αριστερών βουλευτών ο Γκίζι. «Επίθεση κατά του συντάγματος» και «δραστικό περιορισμό της κοινοβουλευτικής εργασίας» τη χαρακτήρισε η Λετς.

Πολύ πιο σκληρή ήταν η βουλευτής της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε, η οποία δήλωσε ότι «πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την ανοιχτή και συγκαλυμμένη συνεργασία των ναζιστών τρομοκρατών με τις μυστικές υπηρεσίες».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς – Πέτερ Φρίντριχ ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), το οποίο κυβερνά αδιαλείπτως τη Βαυαρία από την πτώση του ναζισμού μέχρι σήμερα. Μιλάμε για ένα κόμμα τόσο ακροδεξιό ώστε έχει μείνει ιστορική η ρήση τού επί δεκαετίες ηγέτη της CSU Γιόχαν Στράους: «Δεξιότερα από μας πρέπει να υπάρχει μόνο ο τοίχος!». Ο Φρίντριχ λοιπόν δεν πάσχει από δημοκρατικές ευαισθησίες. Οχι μόνο υπερασπίστηκε την παρακολούθηση των βουλευτών της Αριστεράς, η οποία φυσικά γίνεται κατ’ εντολήν του, αλλά παρακίνησε και άλλους ομοϊδεάτες του στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ να ταχθούν δημόσια υπέρ των παρακολουθήσεων.

«Η Αριστερά πρέπει να παρακολουθείτε πολύ περισσότερο ακόμη!» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CSU Αλεξάντερ Ντομπρίντ. Ο συνάδελφός του στην CDU, το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ, Χέρμαν Γκρέχε, έγραψε άρθρο στην εφημερίδα «Χάμπουργκερ Αμπεντμπλατ» με ακόμη σκληρότερες θέσεις. Χαρακτήρισε το κόμμα της Αριστεράς «κίνδυνο για τη δημοκρατία μας» και ισχυρίστηκε ότι «η CDU είναι καθαρό ότι τάσσεται υπέρ της περαιτέρω παρακολούθησης της Αριστεράς και των πολιτικών στελεχών της από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος».

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν στελέχη όχι μόνο των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού -με εξαίρεση φυσικά τη CSU της Βαυαρίας- που καταδίκασαν τις παρακολουθήσεις των βουλευτών της Αριστεράς.

«Θα ήταν ανυπόφορο αν πραγματικά είναι αλήθεια ότι παρακολουθούνται μέλη της Βουλής επί πολλά χρόνια, μέχρι και η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου» δήλωσε στην εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» η υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λόιτχοϊσερ – Σνάρενμπεργκερ, του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών.

Ακόμη και ο προερχόμενος από το κόμμα της Μέρκελ (CDU) πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της Βουλής Ζίγκφριντ Κάουντερ συμπαρατάχθηκε με την αντιπολίτευση: «Δεν είναι εν τάξει ο δρόμος διά του οποίου παρακολουθείται η Αριστερά. Εντέλει το κοινοβούλιο ελέγχει το σύνταγμα και όχι η Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος το κοινοβούλιο!» υπογράμμισε.

«Θεωρώ παραλογισμό την παρακολούθηση βουλευτών» διακήρυξε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής Βόλφγκανγκ Τίρσε, ο οποίος προέρχεται από τους σοσιαλδημοκράτες.

ΦΑΚΕΛΟΙ
Ογκώδεις τόμοι με χιλιάδες σελίδες

Τερατώδεις διαστάσεις έχουν οι φάκελοι των βουλευτών της Αριστεράς, τους οποίους η Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος παρακολουθεί από το… 1995, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Φρίντριχ. Οταν μετά από δίκες κατορθώνουν να αποσπάσουν αποφάσεις των δικαστηρίων που τους επιτρέπουν να δουν τους φακέλους τους, μένουν και οι ίδιοι άναυδοι με αυτό που αντικρίζουν. Ο φάκελος π.χ. του αριστερού βουλευτή Βόλφγκανγκ Γκέρκε περιείχε… 5.000 σελίδες!

Η Πέτρα Πάου είχε φάκελο περιεχόμενο σε… τρία χοντρά ντοσιέ με χιλιάδες σελίδες, τις οποίες δεν μέτρησε. «Ριγμένος» ο Γκρέγκορ Γκίζι έχει φάκελο με μόνο 1.000 σελίδες! Και που βλέπουν όμως τους φακέλους συμπέρασμα δεν βγάζουν κανένα γιατί τα δύο τρίτα κάθε κειμένου είναι… μουντζουρωμένα για λόγους ασφαλείας των χαφιέδων!

 Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ- “Εθνος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *