Αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουρδιστάν

Την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» απήγγειλε σήμερα τουρκικό δικαστήριο σε 51 άτομα, που συνελήφθησαν την Τρίτη στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε κουρδικούς κύκλους.

Καταρχήν, πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι στόχοι της αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων και του στρατού που έκαναν κοινή επιχείρηση ήταν οι οργανώσεις του DTP, αλλά κύρια τα δημαρχεία που ανήκουν σ’ αυτό το κόμμα. Να υπενθυμίσουμε ότι, πολύ πρόσφατα, στις 29 Μαρτίου είχαν γίνει δημοτικές εκλογές και σε πάρα πολλές κουρδικές πόλεις, παρ’ όλες τις πιέσεις της κυβέρνησης, αστυνομίας και στρατού, το DTP είχε κερδίσει πανηγυρικά.
Απ’ την άλλη μεριά το κυβερνών κόμμα είχε χάσει σημαντικούς ψήφους. Αριστερά, διανοούμενοι, DTP κ.λπ. είχαν σχολιάσει ότι ύστερα απ’ αυτό το αποτέλεσμα, οι κούρδοι και τα συγκεκριμένα δημαρχεία θα δεχτούν επιθέσεις, τρομοκρατία και βία.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στους συλληφθέντες υπάρχουν τρεις αντιπρόεδροι του DTP οι Κιαμουράν Γιουκσέκ, Μπαϊράμ Αλτούν, Μεχμέτ Αμπάσογλου, ο δικηγόρος του Οτζαλάν και ο σύμβουλος του δημάρχου του Ντιαρμπακίρ, Οζμάν Μπαϊντεμίρ και πολλοί αντιδήμαρχοι. Οι έρευνες και συλλήψεις έγιναν στα κτίρια των δημαρχείων αλλά και στους ξενώνες που ανήκουν στα δημαρχεία. Επίσης μέσα στους συλληφθέντες είναι και ο Μεχμέτ Αμπάσογλου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (DEHAP) που είχε τεθεί εκτός νόμου, και οι βουλευτές του, όπως η Λεϊλά Ζανά είχαν φυλακιστεί για χρόνια ολόκληρα.

Ο βουλευτής του DTP, Εμινέ Αϊνά, τονίζει ότι οι επιθέσεις είναι πολιτικές και έχουν σκοπό την σύντριψη του αγώνα του κουρδικού λαού.

Οι αιτίες για τις επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να δημοσιεύονται στις εφημερίδες οι οποίες δείχνουν τη γελοιότητα του καθεστώτος της Τουρκίας αλλά και τη φασιστική στάση ενάντια στον αγώνα και τις απαιτήσεις του κουρδικού λαού. Όπως:

Απαιτήσεις των φοιτητών για σπουδές στη μητρική γλώσσα, γιορτασμός για τα γενέθλια του Οτζαλάν, προπαγάνδα στα κουρδικά κ.λπ.

Οι αριστερές οργανώσεις, διανοούμενοι, γυναικείες και νεολαιϊστικες οργανώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν τόσο την κοινή γνώμη της Τουρκίας όσο και την εξωτερική κοινή γνώμη να μην σιωπούν απέναντι σ’ αυτή τη φασιστική επίθεση.

Πληροφορίες από ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *