Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Δίκτυο 21 καθυπόταξαν την Στρατιωτική Δικαιοσύνη

Η πανηγυρική αθώωση του ακροδεξιού Εύελπι, που ως αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων μετέτρεψε σε Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών, την ημέρα μνήμης και τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου  αποκάλυψε το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο της Ανεξαρτησίας της Στρατιωτικής Δικαιοσύνη.

Ανύπαρκτη.

Στρατιωτικοί Δικαστές Υπάλληλοι και Φερέφωνα της Πολιτικής ηγεσίας και εξωθεσμικών παραγόντων.

Η πλούσια αρθρογραφία για το θέμα αποκάλυψε τα εξής, χωρίς να υπάρξει επίσημη αντίδραση από το ΓΕΣ και το ΥΕΘΑ: η ΝΔ και το ΛΑΟΣ από την πρώτη στιγμή ήθελαν ο επαναλαμβανόμενα παρονομούντας  Εύελπις «να πέσει στα μαλακά» και η υπόθεση γρήγορα να κλείσει, χωρίς συνέπειες για την καριέρα του, αλλά και χωρίς να θιχτεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η ηγεσία της Σχολής Ευελπίδων. Επίσης, έπρεπε πάση θυσία να διαφυλαχτεί το Γόητρο του Στρατού!

Τον συντονισμό του κουκουλώματος της υπόθεσης ανέλαβε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, ο γνωστός δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του, Τάκης Μπαλτάκος, που καθοδήγησε και την υπερασπιστική γραμμή. Παράλληλα, το εθνικιστικό, μιλιταριστικό και πολεμοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21 ανέλαβε τη δημόσια υπεράσπιση του Εύελπι, μαζί με τα έντυπα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ, ενώ δεν έλειψαν οι δημόσιες παρεμβάσεις του καθηγητή Λιόλιου (υποψήφιου σε Ευρωεκλογές, με το κόμμα του Παπαθεμελή) και του απόστρατου Παρίση, μαζί με το σύνολο του ακροδεξιού πολιτικού και στρατιωτικού περιθωρίου.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στη δίκη, το παρόν έδωσαν δύο απόστρατοι διοικητές, πρώην διοικητές της Σχολής Ευελπίδων, ένας παπάς, αλλά βεβαίως και ο απόστρατος Παρίσης. Επίσης, πολλοί μίλησαν για παρασκηνιακές κινήσεις γνωστού Μητροπολίτη.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των χειρισμών είναι γνωστό: μόνο η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων έχει τη δυνατότητα να στείλει την υπόθεση του Εύελπι σε δευτεροβάθμιο πειθαρχικό και δε δείχνει διατεθειμένη να το πράξει. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε και η υπόθεση κλείνει εδώ οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Σχολής έχει το σκεπτικό ότι οι δύο ποινές (20 συν 20 ημέρες φυλάκισης) και η αφαίρεση της αρχηγίας από τον Εύελπι είναι  αρκετές για το αδίκημα στο οποίο υπέπεσε. Και διευκρινίζουν ότι το 3-2 του Πειθαρχικού Συμβουλίου αφορούσε στο ερώτημα αποπομπής κι όχι με την πράξη αυτή καθ΄ αυτή.

Γιατί όμως ο Α.Σαμαράς και ο Δ.Αβραμόπουλος κινήθηκαν με αυτόν τον τρόπο;

Καταρχήν, ο  νέος ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η ΝΔ αναγορεύεται σε Προστάτη Άγγελο επικίνδυνων ακροδεξιών τραμπούκων αφού η αθώωση του αχαρακτήριστου Εύελπι και της συμμορίας του στην Σχολή Ευελπίδων, έπεται της αθώωσης των ακροδεξιών ΟΥΚάδων που φώναζαν εμετικά συνθήματα μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Επιχειρείται πλέον να επιβληθεί εντός και εκτός στρατού ένα πολύ επικίνδυνο κλίμα: στο όνομα των προβαλλόμενων «εθνικών κινδύνων» νομιμοποιείται κάθε αυθαιρεσία, κάθε παρανομία, κάθε παραβίαση του Στρατιωτικού Κανονισμού και των Νόμων. Όλα πλέον εξαρτώνται από τον πολιτικό συσχετισμό, από την έκβαση της καθημερινής ταξικής πάλης, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο!

Δεύτερον, από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι τα εξοργιστικά γεγονότα με τους ακροδεξιούς Ευέλπιδες είχε εκμεταλλευτεί πολιτικά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, δίνοντας ξεχωριστή προβολή σε συνεργασία με την ΕΥΠ και το αμαρτωλό δημοσιογραφικό συγκρότημα. Επί της ουσίας ο Δ.Αβραμόπουλος συνεχίζει με προσεκτικούς χειρισμούς την πολιτική Μπεγλίτη. Η προβολή του κινδύνου στρατιωτικού πραξικοπήματος  που προέβαλε ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης έγινε αντικείμενο προπαγάνδας από τον νέο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο που ακολουθεί πιστά τα σχέδια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων του προκατόχου του. Αφού ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος έκοψε τη φόρα των στρατιωτικών για αυτοτελή παρέμβαση και προβολή διεκδικήσεων, αφού νομιμοποίησε τη μαζική σφαγή των ανώτατων αξιωματικών του προκατόχου του, τώρα έρχεται να βάλει “κάτω από τις φτερούγες του” τους στρατιωτικούς. Ότι τους παίρνει σε ευρώ, τους επιστρέφει σε εθνικισμό και πολεμοκάπηλη ρητορεία.

Τρίτον, η ΝΔ έχει ανάγκη την ψήφο των στρατιωτικών. Όλα τα γκάλοπ δείχνουν μεγάλη διασπορά της δεξιάς-ακροδεξιάς πολιτικής πελατείας, από το Κόμμα των Αποστράτων μέχρι τις νεοναζιστικές δολοφονικές ομάδες. Ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος κλείνουν το μάτι στο ακροδεξιό αυτό ακροατήριο και το καλούν να στηρίξει ΝΔ.

Τέταρτον, το αστικό καθεστώς εξουσίας έχει ανάγκη τους στρατιωτικούς. Όπως φάνηκε και από τους σχεδιασμούς για την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου η πραξικοπηματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η διορισμένη στρατιωτική ηγεσία χρίζουν τον Στρατό, μαζί με την Αστυνομία, σε εγγυητές της αστικής νομιμότητας-καταλήστευσης του λαού μας. Να θυμίσουμε ότι η έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης την 28η Οκτωβρίου έριξε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τώρα, το αστικό καθεστώς φοβάται ακόμη περισσότερο μια λαϊκή εξέγερση.

Παράλληλα, η αστική τάξη της χώρας μας βλέπει τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων ως τη νέα Μεγάλη Ιδέα. Οραματίζεται την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνεργασία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Και είναι αποφασισμένη ακόμη και για θερμή πολεμική αντιπαράθεση με τον τούρκο ανταγωνιστή της, θυσιάζοντας την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας για τα συμφέροντα της.

Η συγκεκριμένη απόφαση για τη Σχολή Ευελπίδων στέλνει πολύ ευρύτερο μήνυμα:

Με την ατιμωρησία των προσώπων κατοχυρώνεται η ατιμωρησία των πράξεων και της αντιδραστικής λειτουργίας της Ευελπίδων! Των αποκρουστικών πολιτικών στόχων, της εθνικιστικής προπαγάνδας στην Σχολή Ευελπίδων και σε όλες τις μονάδες,  η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, η κατασκευή μιλιταριστών που βλέπουν τους γειτονικούς λαούς ως υπάνθρωπους και το λαό μας ως εσωτερικό εχθρό που προετοιμάζονται να συντρίψουν!

Αυτή την Ατιμωρησία απαίτησε και ο απόστρατος Παρίσης, που ως αξιωματικός είχε υπηρετήσει τη Χούντα, Ενοχοποιώντας την ίδια την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές, επί της ουσίας την έννοια της εξέγερσης, που ήταν αναγκαία τότε για να φύγει η Χούντα των Συνταγματαρχών, που είναι αναγκαία σήμερα για να Ανατραπεί ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, για να φύγει η Δικτατορία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε-ΔΝΤ-Δανειστών.

Εμείς προειδοποιούμε τον εργαζόμενο λαό μας ότι πλέον μπαίνουμε σε μια φάση επικίνδυνης κλιμάκωσης κατασταλτικής και πολεμικής, όπου το αστικό σύστημα εξουσίας αποφασίζει να εγκολπωθεί τους στρατιωτικούς για να τους χρησιμοποιήσει ξανά ενάντια στον εχθρό-λαό και ως αιχμή του δόρατος του σύγχρονου μιλιταρισμού, του πολεμικού τυχοδιωκτισμού που εμπεριέχεται  στον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ένταση της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *