Εκεί που μας χρωστούσαν …

Κι ενώ όλη η πολιτική μας ζωή χορεύει στον χαβά της «σκανδαλολογίας» η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας εκμεταλλευόμενη την «οικονομική κρίση» και την ανυπαρξία εργατικού ταξικού κινήματος πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη ώρα να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει, σε κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα που δεν έχει εξαλειφθεί.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να μπει βαθιά το νυστέρι στις δημόσιες δαπάνες για τον αποφασιστικό περιορισμό τους. Τώρα είναι η ευκαιρία να ανοίξει και να κλείσει οριστικά το ασφαλιστικό και το εργασιακό ζήτημα της χώρας. Και είναι ώριμες οι συνθήκες ώστε αγκυλώσεις δεκαετιών να εξαλειφθούν», γράφει η φυλλάδα της Αγγελοπούλου.

Στις σελίδες του «Ελεύθερου Τύπου» δεν θα συναντήσει κανείς την εκτίμηση ότι την λεγόμενη «οικονομική κρίση» την δημιούργησαν οι καπιταλιστές που προσαρμόζουν την παραγωγή στην αποκόμιση του μέγιστου κέρδους για την ικανοποίηση των ιδιοτροπιών των παρασιτικών τάξεων.
Ούτε θα γνωρίσει μέσα π’ τις σελίδες της φυλλάδας της Αγγελοπούλου ότι την στιγμή που ο εργαζόμενος λαός βαδίζει τα μονοπάτια της εξαθλίωσης μια χούφτα ντόπιοι πλουτοκράτες βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία –για να αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα- τα καθαρά κέρδη το 2008 της ξυλεμπορικής εταιρείας «ΒΑΛΚΑΝ» παρουσίασαν άνοδο, σε σχέση με το 2007 της τάξης του 1.430%!!! της «ΜΑΡΦΙΝ ΓΚΡΟΥΠ» με αύξηση κερδών κατά 805%, η «ΣΠΙΝΕΡ» με ποσοστό 505%, η «ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ» με 261% και πάει λέγοντας…

Την κρίση για την εργατική τάξη που οι ίδιοι οι καπιταλιστές δημιούργησαν σύμφωνα πάντα με τα φερέφωνα των πλουτοκρατών πρέπει να την λουστεί ο εργαζόμενος λαός.

Και καλά, οι λακέδες των αστών κάνουν την δουλειά τους. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *