Πανελλαδική Συνάντηση Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Bιντεο απο την συνελευση του συντονισμου πρωτοβαθμιων σωματειων

Παρέμβαση ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Πανελλαδική Συνάντηση Πρωτοβάθμιων Σωματείων (5/2/2012)

Στην Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων τοποθετήθηκε φαντάρος-μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καθώς θεωρούμε ότι το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το εργατικό κίνημα.

Στην τοποθέτηση του ο συνάδελφος φαντάρος τόνισε την ανάγκη αναγνώρισης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, καθώς ο φαντάρος ουσιαστικά αποτελεί τον πιο βαθιά εκμεταλλευόμενο πολίτη από το κράτος και το αστικό σύστημα εξουσίας, ενώ ο ίδιος και η εργατική οικογένεια έχουν φορτωθεί και το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης. Περιέγραψε τον κίνδυνο πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας του άγριου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού του αστικού κατεστημένου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας. Παράλληλα, κατήγγειλε τα δόγματα Άμυνας Ασφάλειας που στοχοποιούν τον εσωτερικό εχθρό-αγωνιζόμενο λαό. Κάλεσε το εργατικό κίνημα σε μαχητική αμφισβήτηση του κυβερνητικού σχεδίου αποκλεισμού του λαϊκού παράγοντα από την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου και αποκάλυψε τις στρατιωτικές προετοιμασίες περιφρούρησης της «Αστικής Ομαλότητας».

Τέλος, κατέθεσε συγκεκριμένο ψήφισμα-κάλεσμα κοινού αγώνα:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, όπου ο αστικός κόσμος, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, σπέρνουν γενικευμένο κοινωνικό πόλεμο επιβάλλοντας κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, διεκδικώντας την υπέρβαση και τους όρους της νέας κερδοφορίας.  Ξανά ο πόλεμος φαντάζει ως μέσο ξεπεράσματος της κρίσης και ως κατάληξη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, χτυπώντας σε Β.Αφρική και Μ.Ανατολή, απειλώντας με πυρηνικό πλήγμα το Ιράν, μεταμορφώνοντας τον Ειρηνικό σε πεδίο ανταγωνισμού γεωστρατηγικών συμφερόντων. Αιγαίο, Βαλκάνια, Ανατολή Μεσόγειο αναδεικνύονται σε ζώνες ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπου η ένταση μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας απειλεί να μετατραπεί σε θερμή πολεμική αναμέτρηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το εργατικό κίνημα. Ο φαντάρος ουσιαστικά αποτελεί τον πιο βαθιά εκμεταλλευόμενο πολίτη από το κράτος και το αστικό σύστημα εξουσίας. Η θητεία του φαντάρου δεν εξαντλείται μόνο σε πολεμοκάπηλη και εθνικιστική διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση. Κάτω από το δόγμα «της υπηρέτησης της πατρίδας» ο στρατός εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη των συναδέλφων, με τρόπο που θα ζήλευαν και οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι. Ολόκληρες στρατιωτικές υποδομές χτίζονται από την πνευματική και χειρωνακτική εργασία των φαντάρων με άθλιες συνθήκες εργασίες που παράγει φυσικά και ατυχήματα, ενώ χιλιάδες στρατιώτες όχι μόνο συντηρούν και φρουρούν τις μονάδες, αλλά αποτελούν τους υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών». Είναι ο Αναλώσιμος «της πρώτης γραμμής». Τα σχέδια ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπουν τη μείωση του μονίμου προσωπικού, την αντικατάσταση τους με εφέδρους διαμέσου της αύξησης της θητείας. Θέλουν την νεολαία ενταγμένη σε ένα μεγάλο στρατό εφέδρων, γαλουχημένη μιλιταριστικά και εθνικιστικά. Έρχονται ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια Παλλαϊκής Άμυνας και πολεμικής εκπαίδευσης των εφέδρων.

Επίσης, σύμφωνα με το νέο δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας του εθνικού στρατού, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, οι στρατιωτικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν τις Ασύμμετρες Απειλές, στοχοποιούν τον εργαζόμενο λαό ως εσωτερικό εχθρό και είναι έτοιμες να αναλάβουν αποστολές Καταστολής Πλήθους και εξεγέρσεων! Από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και μετά, κάθε μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση και εργατικός αγώνας συνοδεύτηκε από την απειλή ότι ο Στρατός θα βγει στους δρόμους. Ο στρατός λειτουργεί απεργοσπαστικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να καταστείλει τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, που τελικά μπλοκαρίστηκε από την αποφασιστική πάλη φαντάρων και μονίμου προσωπικού.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκπροσωπώντας την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη των στρατιωτών, τον συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεμένος με το εργατικό κίνημα. Με βασικούς άξονες: τη μείωση της θητείας. Την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών. Την αναγνώριση των ενσήμων που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της θητείας και την Ασφάλιση μας. Την εγγραφή όλων των στρατιωτών στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας. Αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων. Το μπλοκάρισμα της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και της Παλλαϊκής Άμυνας. Όχι στο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Ενάντια στους σχεδιασμούς που στρατιωτικοποιούν την αστυνομία και αναθέτουν κατασταλτικά καθήκοντα στον στρατό. Δεν στρέφουμε τα όπλα μας ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι αποτελεί τμήμα του κόσμου της εργασίας, οργανικό κομμάτι του όποιου συντονισμού του εργατικού κινήματος. Μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τα κοινά μας συμφέροντα. Ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Για να απελευθερωθούμε από την πραξικοπηματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, τους τοκογλύφους, Έλληνες και ξένους, που επιβάλλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, εξαφανίζουν τις λαϊκές ελευθερίες. Για τον κοινό διεθνιστικό αγώνα των λαών, την εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *